Mandić: Braća Đukanović su od danas su naši krvnici (VIDEO)

Spremni smo da se borimo protiv njih kao naši preci. Mogu da iznenade negdje i mene i kolegu Kneževića i da nas ubiju iza nekog ćoška, mogu da urade nepočinstvo, ali mehanizam koji je pokrenut ne može se zaustaviti i teškoće i posljedice će snositi oni koji krenu na nas, kazao je Mandić

Foto: Printscreen

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) obratili su danas se javnosti nakon što su lideri tog političkog saveza Andrija Mandić i Milan Knežević u danas izrečenoj prvostepenoj presudi osuđeni na po pet godina zatvora u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora u oktobru 2016. godine.

Podgorički Viši sud osudio je lidere DF Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju poznatom kao “državni udar”.

Sutkinja Suzana Mugoša je u iznošenju prvostepene presude kazala da su svi koji su obuhvaćeni optužnicom krivi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da su braća Đukanović imala namjeru da ih uhapse danas.

“Naša namjera dovela je do toga da sudija odustane od pritvora meni, Milanu Kneževiću i Mihailu Čađenoviću”, rekao je Mandić.

Poručio je pristalicama da će izdržati i da imaju konkretne planove.

“Braća Đukanović nisu više naši neprijatelji. Oni su od danas naši krvnici”, kazao je Mandić i poručio da su spremni da polože glave u borbi.

On je poručio i da kada se analizira obrazloženje može se doći do zaključka da su se popunjavale rupe iz optužnice i da je danas sudsko vijeće bilo samo desna ruka tužilaštva.

“Spremni smo da se borimo protiv njih kao naši preci. Mogu da iznenade negdje i mene i kolegu Kneževića i da nas ubiju iza nekog ćoška, mogu da urade nepočinstvo, ali mehanizam koji je pokrenut ne može se zaustaviti i teškoće i posljedice će snositi oni koji krenu na nas”, kazao je Mandić.

Mandić je poručio da je ovo presuda Crnoj Gori, navodeći da ne prihvataju nikakva hapšenja.

Pozvao je Vladu i predsjednika Srbije da prekinu komunikaciju sa Milom Đukanovićem.

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević je kazao da je presudu komotno mogao da obrazloži Saša Sinđelić s Pajom Velimirovićem.

On je pozvao ministra vanjskih poslova Srbije Ivicu Dačića da se, “kad završi koncert u Budvi”, izjasni na presudu srpskim drzavljanima.

Kneževic je rekao i da je danas, na Dan pobjede, sutkinja Mugoša željela da osudi Rusiju, a da njih iz DF predstavi kao izdajnike.

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević je kazao da je ovo bio krivično-pravni postupak, onda bi i on morao biti osuđen na pet godina, ali da nije zato što je Crnogorac i podržava NATO.

Medojević je rekao da je presudom udareno na mir i stabilnost Crne Gore, prenose “Vijesti”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!