Willa Smitha bi šamaranje Chrisa Rocka moglo koštati glumačke reputacije (VIDEO)

Bila je to Smithova reakcija na neprimjerenu Rockovu šalu na račun frizure njegove supruge, a taj trenutak je, prema američkim medijima, zasijenio dodjelu Oscara

Akademija filmske nauke i umjetnosti, kao organizator dodjele Oscara, na Twitteru je objavila da ne odobrava nasilje, reagujući tako na incident koji se dogodio kad je glumac Will Smith, dobitnik Oscara za najbolju mušku ulogu, ošamario voditelja Chrisa Rocka na pozornici i verbalno ga izvrijeđao, prenosi Reuters.

“Akademija ne odobrava nasilje u bilo kojem obliku”, objavljeno je na Twitteru.

Bila je to Smithova reakcija na neprimjerenu Rockovu šalu na račun frizure njegove supruge, a taj trenutak je, prema američkim medijima, zasijenio dodjelu Oscara, prenosi Al Jazeera.

Nije poznato je li Rock znao da se Jade Pinkett Smith bori s autoimunom bolešću koja uzrokuje gubitak kose.

Primajući svog prvog Oscara za najboljeg glumca za ulogu u “Kralju Richardu”, Smith se 45 minuta kasnije, u govoru punom suza, izvinio Akademiji filmske nauke i umjetnosti i svojim kolegama, ali ne i Rocku.

Incident je, prenosi Hina, nadmašio ostatak svečanosti i zasigurno će ostati jedan od najupečatljivijih trenutaka 94. dodjele Oscara.

Ovakvo ponašanje bi Smitha moglo koštati njegove izvrsne glumačke reputacije u Hollywoodu, ali ne i kaznene prijave, barem zasad, jer je policija u Los Angelesu objavila da je Rock odbio da podnese prijavu policiji.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!