Abazović: Do kraja sedmice očekujem da dobijemo vladu, nemam ništa protiv SDP i SD (VIDEO)

“Ako neko ne misli da treba da dobijemo vladu, nije nikakav problem, onda treba da idemo na vanredne parlamentarne izbore”, kazao je Abazović

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović zadovoljan je rezultatima lokalnih izbora u Ulcinju i Beranama, a formiranje nove vlade očekuje tokom sedmice.

Abazović je kazao je da su u Ulcinju dobili 14 mandata.

“Naravno da sam proglasio pobjedu. Ne razumijem, hoće li da se formira neka druga koalicija? Srećno bilo. Sve mogućnosti su na stolu. Može da se desi i da imamo stabilnu vlast u kojoj bi učestvovala naša koalicija. To bi bilo logičnije, ali ništa nemam protiv ako oni nađu zajednički jezik. Ali ako ovo nije pobjeda, 43 odsto građana je glasalo listu ‘Za novi početak’. Mislim da je to jedan sjajan rezultat i dovoljno govori o onome ‘izborna volja građana’”, rekao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara.

Rekao je da “očekuje da i DPS i njegovi protivnici budu konstruktivniji i bolji”, prenosi Antena M.

On se nadovezao i na izbore u Beranama, gdje je kako kaže, zadovoljan.

Dodao je da rezultati izbora u Ulcinju i Beranama dovoljno govore o navodnoj izdaji izborne volje.

“Do sada je bio narativ da je 98 odsto stanovništva protiv manjinske vlade, sad ispade 55 odsto u Beranama, a 100 odsto u Ulcinju su za manjinsku vladu”, rekao je Abazović.

“Vjerujem da smo nakon ovih izbora korak bliže formiranju nove vlade. Ako neko ne želi manjinsku Vladu, onda je jedino rješenje da se ide na izbore”, dodao je Abazović.

Na pitanje kada se može očekivati da predstavi sastav nove vlade i da li će se ići bez SD-a i SDP-a, on je kazao da je spreman i da će se ove sedmice znati.

Poručio je da će nova Vlada počivati na potpisnicama memoranduma, među kojima su URA, SNP i partije manje zastupljenih naroda, ali da ne treba ići sistemom isključivanja ni kada su u pitanju SDP ili SD.

“Da li će se tome još neko pridružiti – nemam ništa protiv. Ali, moraju da znaju da sa tim ne mogu da trguju, niti da se pravdaju nekim velikim patriotizmom. Vidjećemo ove sedmice ko će sve biti u vladi”, istakao je on.

“Do kraja sedmice očekujem da dobijemo vladu. Ako neko ne misli da treba da dobijemo vladu, nije nikakav problem, onda treba da idemo na vanredne parlamentarne izbore”, kazao je Abazović.

Foto: GOV.ME

Nakon napornog vikenda i sinoćnjeg slavlja u Ulcinju, nastavljaju se radne obaveze u Podgorici 👍Za evropsku, građansku i ekološku Crnu Goru 🇲🇪🇪🇺

Posted by Dritan Abazović on Monday, March 28, 2022

Idi na VRH
error: Content is protected !!