Rusija proglasila crnogorskog diplomatu Milorada Šćepanovića nepoželjnom osobom

Crna Gora je 4. marta proglasila ruskog diplomatu Viktora Antipina nepoželjnom osobom, na osnovu procjene relevantnih crnogorskih bezbjednosnih organa o njegovim aktivnostima, za koje je ocijenjeno da su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima

Rusija je danas saopštila da je proglasila jednog crnogorskog diplomatu nepoželjnom osobom i da je riječ o recipročnoj mjeri, pišu “Vijesti”.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je pozvalo ambasadora Crne Gore u Moskvi Milorada Šćepanovića i uručilo mu notu o proglašenju saradnika Ambasade u Moskvi nepoželjnom osobom.

Navodi se da je ta mjera odgovor na protjerivanje ruskog diplomate iz Crne Gore.

Crna Gora je 4. marta proglasila ruskog diplomatu Viktora Antipina nepoželjnom osobom, na osnovu procjene relevantnih crnogorskih bezbjednosnih organa o njegovim aktivnostima, za koje je ocijenjeno da su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima.

Antipin, akreditovan u Crnoj Gori, proglašen je za personu non grata – nepoželjnu, na osnovu procjene Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), saopšteno je ranije “Vijestima”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!