Tuga u Marijupolju: Trudnica i beba umrle nakon bombardovanja porodilišta

Hirurg Timur Marin pronašao je zgnječenu karlicu žene i odvojio kuk. Ljekari su rodili bebu carskim rezom, ali nije pokazivala znake života, rekao je hirurg, prenosi AP. Zatim su se fokusirali na majku. “Više od 30 minuta reanimacije majke nije dalo rezultate”, rekao je Marin u subotu. “Oboje su umrli”

Trudna žena čija je fotografija obišla svijet nakon što je Rusija bombardovala porodilište u ukrajinskom lučkom gradu Mariupolju je umrla zajedno sa svojom bebom, saznaje agencija Asošiejted pres (AP).

Porodilište je bombardovano 9. marta.

Slika žene koja je na nosilima prebačena u kola hitne pomoći obišla je svijet, oličavajući užas napada na najnevinije čovječanstvo, piše AP.

Na video snimku i fotografijama koje su u srijedu snimili novinari AP nakon napada na bolnicu, žena je viđena kako miluje svoj krvavi donji dio stomaka dok su je spasioci jurili kroz ruševine u opkoljenom gradu Marijupolju, a njeno blijedo lice odražava šok od onoga što se upravo dogodilo.

Bio je to među najbrutalnijim trenucima do sada u ratu Rusije protiv Ukrajine koji traje već 19 dana.

Žena je hitno prebačena u drugu bolnicu, ali bliže liniji fronta, gdje su ljekari radili da je održe u životu.

Shvativši da gubi bebu, rekli su ljekari, ona im je povikala: “Ubijte me odmah!”, navodi AP.

Hirurg Timur Marin pronašao je zgnječenu karlicu žene i odvojio kuk. Ljekari su rodili bebu carskim rezom, ali nije pokazivala znake života, rekao je hirurg, prenosi AP.

Zatim su se fokusirali na majku.

“Više od 30 minuta reanimacije majke nije dalo rezultate”, rekao je Marin u subotu. “Oboje su umrli.”

U haosu nakon vazdušnog napada u srijedu, ljekari nisu imali vremena da saznaju ime žene prije nego što su njen muž i otac došli da odnesu njeno tijelo, piše AP, prenose “Vijesti”.

Rekli su da je bar neko došao da je uzme – tako da nije završila u masovnim grobnicama koje su kopane za mnoge od sve većeg broja mrtvih u Mariupolju.

Idi na VRH
error: Content is protected !!