eMDe Alijansa: Budno ćemo pratiti aktivnosti buduće manjinske Vlade u odnosu na rad i saradnju sa dijasporom

Ponovljen je stav da se ne dozvoli dalje targetiranje dijaspore i njeno isključivanje iz političkog i društvenog života matične zemlje, kao i obaveza adekvatne reakcije u slučaju namjere ukidanja biračkog prava licima na privremenom radu i boravku u inostranstvu koja imaju samo crnogorsko državljanstvo i ovo pravo ostvaruju isključivo u Crnoj Gori

U subotu, 12.03.2022 u Troisdorfu je održan redovni sastanak eMDe Alijanse – Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj.

Sastanak je pozdravnim govorom otvorila predsjednica Alijanse Emira M. Ličina,  a nakon toga prisutnima se obratila Ivana Đukanović, generalna konzuka Crne Gore u SR Njemačkoj

“Na sastanku je analiziran dosadašnji rad i dogovorene buduće aktivnosti Zajednice. Naročito je apostrofirana potreba da se budno prate aktivnosti buduće manjinske Vlade u odnosu na rad i saradnju sa dijasporom,  te oštro reaguje ukoliko se aktualizuje usvajanje Zakona o registrima prebivališta i boravišta. Ponovljen je stav da se ne dozvoli dalje targetiranje dijaspore i njeno isključivanje iz političkog i društvenog života matične zemlje, kao i obaveza adekvatne reakcije u slučaju namjere ukidanja biračkog prava licima na privremenom radu i boravku u inostranstvu koja imaju samo crnogorsko državljanstvo i ovo pravo ostvaruju isključivo u Crnoj Gori. 

Učesnici sastanka iznijeli su i svoju zabrinutost političkim dešavanjima u Crnoj Gori, zbog čega je dogovoreno da Alijansa i ubuduće prati i agilno reaguje na sve pokušaje anticrnogorske propagande kao i ugrožavanja međunacionlnog i međuvjerskog sklada, stabilnosti, tradicionalnih ali i civilizacijskih vrijednosti Crne Gore i svijeta. 

Okupljanje članica iskorišteno je i za ponavljanje osude Alijanse u odnosu na rusku agresiju na Ukrajinu, kao i dogovor o prikupljanju pomoći Ukrajini i njenom narodu. Alijansa je izrazila i svoju solidarnost sa svim dobronamjernim ljudima u Crnoj Gori koji danima na organizovanim skupovima pružaju podršku Ukrajini i njenom narodu čime se dokazuje da su naši građani, bez obzira na političare u vlasti i ljude koji nas vode, uvijek na strani mira, stabilnosti i opšteg progresa”, navodi se u saopštenju Alijanse.

Idi na VRH

error: Content is protected !!