Đeljošaj: Koncept manjinske vlade skoro završen

Neki bi zbog fotelje možda Crnu Goru prebacili u Čačak, da ne kažem Zagreb, možda se zbog toga sve odlužilo. Imao sam razgovore ovih dana sa mandatarom, ja sam shvatio da je koncept manjinske vlade skoro završen i da se očekuje da u narednim danima mandatar upakuje sve što treba i da uputi inicijativu da se sazove Skupština kako bi se izabrala nova Vlada. Nadam se da će imati široku podršku u Skupštini, rekao je Đeljošaj

Predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj kazao je da je koncept manjinske vlade skoro završen i da će poslanici u Skupštini, glasajući za ili protiv, pokazati svoj odnos prema manjinama, ali i prema evropskom putu Crne Gore. On je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”, na RTCG, izjavio da je velika pobjeda građanske Crne Gore to što je mandatar za predsjednika Vlade Albanac.

“Neki bi zbog fotelje možda Crnu Goru prebacili u Čačak, da ne kažem Zagreb, možda se zbog toga sve odlužilo. Imao sam razgovore ovih dana sa mandatarom, ja sam shvatio da je koncept manjinske vlade skoro završen i da se očekuje da u narednim danima mandatar upakuje sve što treba i da uputi inicijativu da se sazove Skupština kako bi se izabrala nova Vlada. Nadam se da će imati široku podršku u Skupštini”, kazao je on.

On je kazao da će se vidjeti koje strukture podržavaju evropski put ka Crnoj Gori.

“Na taj način ćemo vidjeti odnos prema manjinama u ovom konceptu”, kazao je on.

Ističe da će do kraja mandata ostati u Opštini Tuzi.

“Očekujem da i ova Vlada bude inkluzivna i da će u njoj biti predstavnika svih manjina, što će biti najznačajnija poruka”, kazao je, prenosi rtcg.me.

Očekuje da Skupština bude sazvana najprije zbog smanjenja akciza na gorivo.

“Poslanici u parlamentu nemaju problem sa cijenama jer su im dobra primanja, s toga odgovornost prema građanima se pokazuje i ovim djelovanjem, da ne razmišljaju pojedinci da pokrenu inicijativu da se Skupština sastane. Ipak ja vjerujem da postoji većina poslanika koji će se okupiti i koji će zakazati skupštinu na kojoj će se rješavati problemi građana”, kazao je Đeljošaj.

Kaže da bi želio da se “urazumi” svaki od 81 poslanika, ali ne vjeruje u to, te da očekuje da će najmanje 41 poslanik početi da odgovorno radi svoj posao.

“Neprihvatlivo je da od jednog čovjeka zavisi da li će se sazvati Skupština. To su predstavnici građana, svi su isti. Sad zbog jedne procedure, da ne funkcioniše sistem, da ne možemo da snizimo cijene, to nije u redu”, kazao je Đeljošaj.

Idi na VRH
error: Content is protected !!