Roman Abramovič prodaje Čelsi, sav novac će donirati žrtvama rata u Ukrajini

“Dao sam instrukcije svom timu da ustanovi dobrotvornu fondaciju kroz koju će se vršiti sav promet do prodaje. Fondacija će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini. Ovo uključuje obezbjeđivanje ključnih sredstava za hitne slučajeve, kao i podršku dugoročnom radu na oporavku od rata”, rekao je Rus

Roman Abramovič je odlučio da proda Čelsi, a sav novac će donirati žrtvama rata u Ukrajini.

Abramovič je, zbog invazije Rusije na Ukrajinu, prije nekoliko dana podnio ostavku nakon 19 godina, predavši upravu klubom povjerenicima dobrotvorne fondacije Čelsija.

“Odlučio sam da prodam klub. Uvijek sam donosio odluke u interesu Čelsija. Vjerujem da je ovo u najboljem interesu kluba, zaposlenih, navijača, partnera i sponzora”, poručio je u saopštenju Abramovič.

Foto: Twitter

Istakao je da će ljudi iz njegovog tima oformiti i dobrotvornu fondaciju koja će novac donirati narodu Ukrajine, odnosno žrtvama rata u toj zemlji, pišu “Vijesti”.

“Prodaja kluba neće biti brzopotezna, već će pratiti proces. Neću tražiti nikakav povraćaj ranijih pozajmica. Jer, ovo za mene nikada nije bio posao zbog novca i ličnog interesa, već zbog čiste strasti prema klubu i igri. Dao sam instrukcije svom timu da ustanovi dobrotvornu fondaciju kroz koju će se vršiti sav promet do prodaje. Fondacija će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini. Ovo uključuje obezbjeđivanje ključnih sredstava za hitne slučajeve, kao i podršku dugoročnom radu na oporavku od rata”, rekao je Rus.

Abramovič je gazda Čelsija od 2003. godine.

“Ovo je bila teška odluka. Boli me što se rastajem od kluba na ovakav način. Ali, svakako vjerujem da je ovo u najboljem interesu za Čelsi”.

U medijima se danas pojavila informacija da je za Čelsi zainteresovan švajcarski milijarder Hansjerg Vis.

Daily Mail je objavio da Abramovič Čelsi procjenjuje na tri milijarde funti.

Foto: Roman Abramovič (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!