Milivoje Katnić razriješen funkcije glavnog specijalnog tužioca

Za tu odluku glasalo je osam članova TS-a, dok je dvoje bilo protiv

Tužilački savjet konstatovao je prestanak funkcije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića zbog ostvarenog prava na starosnu penziju na osnovu podataka Fonda PIO. Za tu odluku glasalo je osam članova TS-a, dok je dvoje bilo protiv.

Ista odluka je ranije danas donijeta za još devet državnih tužioca, prenosi rtcg.me.

Razriješeni tužioci su Radmila Ćuković, Vesna Jovićević, Suzana Milić,  Olivera Ražnatović, Milica Rmandić, Milivoje Tomčič, Božidarka Gačević, Hajran Kalač i Feriha Muratović.

Takođe, većinom glasova Tužilački savjet je izabrao Danku Ivanović Đerić za disciplinsku tužiteljku, a Tanju Nišavić za njenu zamjenicu.

Većina Tužilačkog savjeta bila je protiv Katnićevog zahtjeva da se prekine postupak koji se vodi radi utvrđivanja da li je ostvario pravo na starosnu penziju, do okončanja upravnih postupaka pred Fondom penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) i Ministarstvom odbrane.

Osam članovaTS-a je bilo za, dva protiv.

Vrhovna državna tužiteljka Maja Jovanović prihvatila je zahtjev za izuzeće Siniše Gazivode, dok će u glasanju o Katnićevom odlasku u penziju učestvovati Miloš Vuksanović, Stevo Muk i Andrej Milović.

Takođe, odbijen je zahtjev Jovovića za izuzeće tužiteljke Jovićević.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!