Braća Purović iz SAD donirala generator Episkopskom dvoru CPC: Da dobro ukloni mrak u Nikšiću

“Braća Enver Vecko Purović, Brahim Baka Purović iz Nikšića (žive u USA). Poslao sam im članak i vidjeli su da je CPC u mraku pa su me zamolili da kupim generator i doniram crkvi. Jer kako oni kažu i crkva i džamija to su sveta mjesta za sve vjernike bez razlike. Ja sam Muhamed Gjokaj iz Dinoše, Purovići su mi braća od ujaka”, stoji u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk, na profilu Edina Krnića.

Episkopski dvor u Nikšiću Crnogorske pravoslavne crkve i dalje je bez struje iako nemaju dugovanja za električnu energiju. Problem se ne rješava jer Opština Nikšić kojom rukovodi Demokratski front i CEDIS kojim rukovode Demokrate ne čine ništa po ovom pitanju, stoga su građani reagovali.

Naši humani ljudi iz dijaspore Enver i Brahim Purović, te Muhamed Gjokaj iz Dinoše kupili su generator za crkvu, dok su građani zakazali protest ispred CEDIS-a za 23. februar.

”Obavještavam vas sve da je generator kupljen. Ko hoće može priložiti novac za gorivo na protestu 23. februara ispred CEDIS-a. Da ne bih prepričavao ko je donirao, prenijeću vam pismo Muhameda Gjokaja iz Dinoše:

Braća Enver Vecko Purović, Brahim Baka Purović iz Nikšića (žive u USA). Poslao sam im članak i vidjeli su da je CPC u mraku pa su me zamolili da kupim generator i doniram crkvi. Jer kako oni kažu i crkva i džamija to su sveta mjesta za sve vjernike bez razlike. Ja sam Muhamed Gjokaj iz Dinoše, Purovići su mi braća od ujaka”, stoji u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk, na profilu Edina Krnića.

Objava se proširila i na druge društvene mreže.

Ovim povodom, vjernici CPC i svi njeni prijatelji organizovaće protest ispred zgrade CEDIS-a u Podgorici, kako bi ukazali na diskriminaciju i nezakonito djelovanje u odnosu na Crkvu.

Protest je zakazan za 23.2. u podne, navodi se u pozivu, prenosi portal Standard. 

Vladika CPC Boris, koji boravi u Episkopskom dvoru, saopštio je ranije kako su sva dugovanja odavno izmirena, te da je zahtjev za uključenje upućen CEDIS-u.

“Iz ove državne kompanije poručili su da ne mogu da uključe struju dok Opština Nikšić ne potvrdi Ugovor o priključenju nakon izmirenog dugovanja. Opština Nikšić, očigledno, takvom tehnikalijom mjescima opstruira jednu vjersku zajednicu i otvoreno diskiminišući građane isključivo zbog pripadnosti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi”, saopštili su iz Liberalne partije.

Idi na VRH
error: Content is protected !!