Dječak koji je rasplakao region: Ovo je mali Radoje, veliki čovjek i domaćin kojeg je majka ostavila po rođenju (VIDEO)

“Majka mi je živa, ali ona je u Smederevskoj Palanci, ostavila je šestoro djece i mene”, kaže Radoje, dok pridržava oštru kosu na drvenoj držali, skoro višu od njega samog

Mali Radoje je dječak iz Katrge kod Čačka kojim se sudbina odmah po rođenju okrutno i grubo poigrala. Iako mu je tek dvanaesta, nije dozvolio da mu tužan početak obilježi život, nego je iz tog vrtloga izašao mnogo jači i spremniji.

Mali đak šestak na svojim je plećima već osjetio težinu života, ali se ne predaje već sanja velike snove i ima planove za budućnost. Iako tek osnovac, on vrijedno radi u domaćinstvu svoje bake, prvi je i u polju i u štali, a nema posla koji ne zna.

Glavni oslonac u životu mu je baka Mira koju, otkad zna za sebe, zove “mama”, jer za drugu ne zna, piše “Kurir”. Ona prava, koja ga je rodila, ostavila ga je odmah po rođenju, pa ga je njegova baka-mama Mira odgajila, kako reče, od kilo mesa i starosti 15 dana, kad ga je uzela u svoje naručje i veliko srce.

Mali Radoje majku zapamtio nije, ali mu je u toj dečjoj glavici i naumu samo jedna želja – da postane pošten čovjek i častan moravski domaćin, da sjutra ima svoju kuću, svoje štale i obore pune životinja, jer svoju budućnost vidi isključivo na selu.

“Majka mi je živa, ali ona je u Smederevskoj Palanci, ostavila je šestoro djece i mene”, kaže Radoje, dok pridržava oštru kosu na drvenoj držali, skoro višu od njega samog.

Od stoke, veli onako ko odrastao čovjek, ima dva praseta, tele Ružu, dva jareta, koze i jarca, zečeve, koke, guske…

Baka Mira kaže da mu je najveća želja da ima motokultivator i da ga djeca ponekad diraju kako nema fasadu, gdje živi…

Pogledajte priču koja je objavljena na YouTube kanalu Glas Zapadne Srbije:

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!