Skandal na Dorćolu: Navijači Zvezde fašističkim pokličima vrijeđali crnogorskog trenera

Razlog je protest i nezadovojstvo “Delija” imenovanjem Mirka Vičevića na mjesto trenera kluba a problem je po njima, kako navode, “što se Mirko Vičević vodi da je hrvatske nacionalnosti, a trenutno je i predsednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru”

Niti spontano, niti slučajno! Navijačka grupa “Delije” na svom sajtu su objavli da su organizovano pošli na utakmicu svog veterpolo kluba Crvena zvezda kako bi na nacionalnoj osnovi vrijeđali trenera kluba Mirka Vičevića.

Kotoranin i bivši crnogorski reprezentativac Mirko Vičević imenovan je za trenera Crvene zvezde ali neće po pobjedi pamtiti utakmicu, nakon što su njegovi igrači dobili Šabac 13:6.

No, nije ta utakmica na Dorćolu na bazenu “Milan Gale Muškatirović” bila kao druge, jer su tribine bazena bile ispunjene do posljednjeg mesta. “Delije” su se odazvale u velikom broju, ali ne zato jer igra njihov klub!

Razlog je protest i nezadovojstvo “Delija” imenovanjem Mirka Vičevića na mjesto trenera kluba a problem je po njima, kako navode, “što se Mirko Vičević vodi da je hrvatske nacionalnosti, a trenutno je i predsednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru”.

“Delije” su svoj stav o Hrvatima, ali i drugim nacijama iz regiona ali i Srbije razvile na transparentu – “Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija”.

“Pre 20-ak dana VK Crvena zvezda je dobio novog trenera Mirka Vičevića. “Delije” su na večerašnjoj utakmici iskoristile priliku da mu požele – dobrodošlicu” – pohvalile su se fašističkim postupcima “Delije” na svom sajtu, prenijele su “Vijesti”.

Foto: delije.net

Idi na VRH
error: Content is protected !!