Spremna tužba zbog bacanja zastave

Radio Cetinje nezvanično saznaje da je R.J. priznao počinjeno djelo ali da je prilikom saslušanja rekao da nije htio da baci ili pocijepa zastavu već da je uzme ali je u tom trenutku naišlo vozilo, pa je zastavu bacio

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju formiralo je predmet protiv R.J. (1987) nastanjenog u Podgorici koji se sumnjiči da je oskrnavio državnu zastavu koja se nalazi pored puta Cetinje – Podgorica, nezvanično saznaje Radio Cetinje.

Nakon što je više medija 28. januara objavilo vijest da je na putu Cetinje – Podgorica iz automobila registarskih oznaka PG KM 712 izašao vozač, popeo se na stijene i potom skinuo i bacio zastavu Crne Gore, cetinjska policija je preko registarskih oznaka došla do vlasnika vozila koji ih je uputio na R.J. kome je prodao vozilo.

U dopisu iz ODT Cetinje koje je proslijeđeno Radio Cetinju se navodi da su u policiji od građana M.P i N.M. koji su bili saputnici takođe prikupljeni podaci.

Radio Cetinje nezvanično saznaje da je R.J. priznao počinjeno djelo ali da je prilikom saslušanja rekao da nije htio da baci ili pocijepa zastavu već da je uzme ali je u tom trenutku naišlo vozilo, pa je zastavu bacio.

Zaprijećena kazna za fizičko lice, shodno članu 19 iz stava 1 Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, kreće se od 300 do 2.000 eura i 60 dana zatvora.

Foto: Cetinjski list

Idi na VRH

error: Content is protected !!