Delegacija Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima posjetila udruženja na Kosovu

“Granica naše zemlje je prag vaše kuće, a Crna Gora je vaš dom. Mi ćemo mijenjati loše prakse od ranije, a radićemo na zbližavanju cjelokupne dijaspore sa svojom zemljom, bez obzira na nacionalnost, a državni identitet je naša identifikacija”, rekao je Hadžić

Delegacija Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, predvođena v.d. direktorom mr Seidom Hadžićem, boravila je u službenoj posjeti udruženjima i uglednim pojedincima na Kosovu koji su porijeklom iz Crne Gore.

Delegaciju su dočekali, između ostalih, i Mijaz Mehović, predsjednik filijale UDBK za Kosovo, Mirzet Džogović, zamjenik gradonačalnika Opštine Peć, Asmir Zekić, predsjednik Fudbalskog kluba Behar iz Vitomirice, Mehmed Ćeman, službenik u Opštini Istok, Mersiha Adrović, službenica u Direktoratu kulture u Opštini Peć, Adnan Dacić, orofesor u gimnaziji, Faik Balić, direktor Doma Kulture u Vitomirici.

U srdačnoj dobrodošlici domaćini su iznijeli niz problema sa kojima su se susretali ranije, a jedan od najvećih je taj što u prošlosti ova grupa udruženja, kao i uspješnih pojedinaca, iz neobjašnjivih razloga nijesu imali saradnju sa institucijama matične države Crne Gore.

Hadžić je poručio da je Uprava na raspolaganju svima koji žele da ostvare saradnju sa njom i doprinesu poboljšanju odnosa između dijaspore i Crne Gore.

“Granica naše zemlje je prag vaše kuće, a Crna Gora je vaš dom. Mi ćemo mijenjati loše prakse od ranije, a radićemo na zbližavanju cjelokupne dijaspore sa svojom zemljom, bez obzira na nacionalnost, a državni identitet je naša identifikacija”, rekao je Hadžić.

Kao član delegacije posjeti je prisustvovao i v.d. pomoćnika direktora Arben Jakupi.

Hadžić je zaključio da je ovo jedan u nizu koraka uspostavljanja saradnje i da će ona biti unapređivana u budućnosti sa cjelokupnom dijasporom Kosova, a ća se plodovi te saradnje brzo prepoznati na konkretnim projektima i ostvarenim inicijativama.

Foto: Uprava za za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Idi na VRH
error: Content is protected !!