Predao se Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca

Macan je zet optuženog ratnog zločinca Milomira Savčića, koji se nalazi u bjekstvu, a policija je pretresla kuću i radno mjesto Savčićeve kćerke Marijane, koja je udata za Macana. Marijana Savčić-Macan zaposlena je u Policijskoj upravi Pale

Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, predao se nakon što je bio u bjekstvu duže od mjesec, potvrđeno je za Klix.ba.

Za Aleksandrom Macanom (34) s Pala je bila raspisana i crvena Interpolova potjernica. Macan se juče u pratnji advokata predao u Tužilaštvu Kantona Sarajevo nakon čega je i zvanično uhapšen i prebačen u pritvorsku jedinicu.

Stradali policajci Adis Šehović i Davor Vujinović (Foto: Printscreen)

S obzirom na raspisanu potjernicu, njemu je automatski određen jednomjesečni pritvor.

Podsjetimo, početkom novembra pripadnici SIPA-e su izvršili pretrese na šest lokacija na području Istočnog Sarajeva i Pala, a u akciji su učestvovali i službenici MUP-a KS, MUP-a RS-a i OSA-e pod nadzorom Tužilaštva KS.

Otkrivena je i izuzeta veća količina automatskog i vatrenog naoružanja, a kako je saznao Klix.ba, u vikendici Aleksandra Macana, koja se nalazi u naselju Kočevik na Palama, su pronađene tri puške i jedan snajper.

Macan je zet optuženog ratnog zločinca Milomira Savčića, koji se nalazi u bjekstvu, a policija je pretresla kuću i radno mjesto Savčićeve kćerke Marijane, koja je udata za Macana. Marijana Savčić-Macan zaposlena je u Policijskoj upravi Pale.

Macan se sumnjiči da je 26. oktobra 2018. godine na Alipašinom Polju, sa još nekoliko osoba, likvidirao službenike MUP-a Kantona Sarajevo.

Glavna fotografija: Aleksandar Macan (Foto: Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!