Dijaspora Crne Gore u prošlosti i sadašnjosti (77): Nagrada za filantropiju „Iskra”

Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje u tri kategorije: za najbolji projekat na nacionalnom nivou, za doprinos lokalnoj zajednici i za individualni doprinos

Centar za iseljenike je jedan od partnera u dodjeli godišnje nagrade za filantropiju „Iskra“ koju je ustanovio Fond za aktivno građanstvo (FAKT) 2009. godine.

Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje u tri kategorije: za najbolji projekat na nacionalnom nivou, za doprinos lokalnoj zajednici i za individualni doprinos. Cilj ove nagrade je da se prepoznaju i javno istaknu pojedinci i privredna društva koji svojom materijalnom i finansijskom podrškom daju primjer drugima i postavljaju standarde kojima valja težiti kada je u pitanju ulaganje u opšte dobro.

Dodjela nagrada za filantropiju izuzetno je pozitivno ocijenjena u Crnoj Gori ali i od strane naše dijaspore. Svake godine među nagrađenima se nađu i pripadnici dijaspore kao i organizacije naših iseljenika koji su se istakli svojim humanitarnim radom.

Treba napomenuti da je ovo veoma cijenjeno javno priznanje koje humani ljudi iz dijaspore mogu dobiti za svoj angažman. Takođe, ovo je izvanredan primjer dobre saradnje koju je Centar u kontinuitetu imao sa NVO.

Foto: Dodjela godišnje nagrade za filantropiju „Iskra“

Idi na VRH
error: Content is protected !!