Patriotska emigracija Crne Gore šalje podršku Fakultetu za crnogorski jezik i književnost

Crnogorcima nije svojstveno da trpe vladavinu mediokriteta i nije čudo da se društvo ustalasalo. Fanatizovani eksponent jedne vjerske organizacije i njegovih 12 apostola ne vide da Crna Gora nema vremena za eksperimente i da je vrijeme da amateri priznaju poraz u susretu sa najvišom odgovornošću – a to je upravljanje državom, piše u saopštenju

Patriotska emigracija Crne Gore šalje punu podršku Fakultetu za crnogorski jezik i književnost i svim građanima Cetinja da istraju u pokušajima da spriječe namjere krugova sadašnje vlade Crne Gore da se Cetinju nametnu uski intelektualni okovi favorizovane vjerske organizacije iz susjedstva, saopštili su.

“Crnogorcima nije svojstveno da trpe vladavinu mediokriteta i nije čudo da se društvo ustalasalo. Fanatizovani eksponent jedne vjerske organizacije i njegovih 12 apostola ne vide da Crna Gora nema vremena za eksperimente i da je vrijeme da amateri priznaju poraz u susretu sa najvišom odgovornošću – a to je upravljanje državom.

Premijer bi trebalo da se usredsredi na zaštitu zdravlja stanovništva Crne Gore i da tu kampanju vodi ličnim primjerom. No, scene iz komšiluka i ponašanje g. Krivokapića u njegovoj svakodnevnici jasno ukazuju da mu je političko vrijeme očigledno isteklo”, navode u saopštenju.

Građani Crne Gore, dodaju, nemaju luksuz da čekaju potpuni krah ovako amaterskog koncepta upravljanja državom.

“Jeftino pseudo-vjersko politikanstvo predstavnika Vlade je dovelo do situacije u kojoj premijer Crne Gore sada ima samo jedan izlaz – ostavku. Na taj način prvi čovjek Vlade, koja je nanijela najviše štete Crnoj Gori u najkraćem mogućem vremenu u modernoj istoriji, ima častan izlaz iz situacije. Nije sramota ne biti dorastao situaciji. Sramota je zauzimati mjesto koje vam ne pripada”, zaključeno je u saopštenju.

Za patriotsku emigraciju Crne Gore:

Nenad Stevović
Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš”

Predrag Marković
Udruženje „Cetinje – Montenegro”, Los Anđeles, SAD

Blažo Sredanović, Ivo Đukanović, Stanko Bubanja
Udruženje Crnogoraca Amerike, San Francisko, SAD

Veljko Martinović
„Crnogorska kuća”, Barselona, Španija

 

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!