Patriotska emigracija Crne Gore šalje podršku Fakultetu za crnogorski jezik i književnost

Crnogorcima nije svojstveno da trpe vladavinu mediokriteta i nije čudo da se društvo ustalasalo. Fanatizovani eksponent jedne vjerske organizacije i njegovih 12 apostola ne vide da Crna Gora nema vremena za eksperimente i da je vrijeme da amateri priznaju poraz u susretu sa najvišom odgovornošću – a to je upravljanje državom, piše u saopštenju

Patriotska emigracija Crne Gore šalje punu podršku Fakultetu za crnogorski jezik i književnost i svim građanima Cetinja da istraju u pokušajima da spriječe namjere krugova sadašnje vlade Crne Gore da se Cetinju nametnu uski intelektualni okovi favorizovane vjerske organizacije iz susjedstva, saopštili su.

“Crnogorcima nije svojstveno da trpe vladavinu mediokriteta i nije čudo da se društvo ustalasalo. Fanatizovani eksponent jedne vjerske organizacije i njegovih 12 apostola ne vide da Crna Gora nema vremena za eksperimente i da je vrijeme da amateri priznaju poraz u susretu sa najvišom odgovornošću – a to je upravljanje državom.

Premijer bi trebalo da se usredsredi na zaštitu zdravlja stanovništva Crne Gore i da tu kampanju vodi ličnim primjerom. No, scene iz komšiluka i ponašanje g. Krivokapića u njegovoj svakodnevnici jasno ukazuju da mu je političko vrijeme očigledno isteklo”, navode u saopštenju.

Građani Crne Gore, dodaju, nemaju luksuz da čekaju potpuni krah ovako amaterskog koncepta upravljanja državom.

“Jeftino pseudo-vjersko politikanstvo predstavnika Vlade je dovelo do situacije u kojoj premijer Crne Gore sada ima samo jedan izlaz – ostavku. Na taj način prvi čovjek Vlade, koja je nanijela najviše štete Crnoj Gori u najkraćem mogućem vremenu u modernoj istoriji, ima častan izlaz iz situacije. Nije sramota ne biti dorastao situaciji. Sramota je zauzimati mjesto koje vam ne pripada”, zaključeno je u saopštenju.

Za patriotsku emigraciju Crne Gore:

Nenad Stevović
Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš”

Predrag Marković
Udruženje „Cetinje – Montenegro”, Los Anđeles, SAD

Blažo Sredanović, Ivo Đukanović, Stanko Bubanja
Udruženje Crnogoraca Amerike, San Francisko, SAD

Veljko Martinović
„Crnogorska kuća”, Barselona, Španija

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!