Safiji Klimenti iz Rožaja potvrđena presuda od 20 godina zatvora za dvostruko ubistvo

“Klimenta je u aprilu 2019. godine zapalila kuću u kojoj su se nalazili Murić i Moćevac, nakon što je na benzinskoj pumpi kupila benzin. Na ovo krivično djelo je, po njenom priznanju, navelo to što nije mogla da podnese da druga žena živi u kući koju je gradila. Ukazala je da Moćevac nije poznavala, te da je mislila da kritične prilike u kući nije bilo nikoga”

Apelacioni sud i potvrdio presudu kojom je Safija Klimenta (56) iz Rožaja osuđena na 20 godina zatvora zbog ubistva bivšeg muža Sulejmana Murića (61) i njegove nevjenčane supruge Sedine Moćevac (45), pišu Dnevne Novine.

“Klimenta je u aprilu 2019. godine zapalila kuću u kojoj su se nalazili Murić i Moćevac, nakon što je na benzinskoj pumpi kupila benzin. Na ovo krivično djelo je, po njenom priznanju, navelo to što nije mogla da podnese da druga žena živi u kući koju je gradila. Ukazala je da Moćevac nije poznavala, te da je mislila da kritične prilike u kući nije bilo nikoga”, pišu Dnevne novine.

U odluci se navodi da je prvostepeni sud pravilno utvrdio da je očigledna nesrazmjera između povoda za osvetu Klimente, koju je Murić tokom braka maltretirao, a onda istjerao iz kuće i izvršenog krivičnog djela.

“U konkretnom slučaju elementi postupanja iz bezobzirne osvete ogledaju u hladnokrvnom pripremanju i odlučnom lišenju života oštećenih od strane optužene, a da se razlog takvog kriminalnog postupka optužene ogleda i u činjenicida nije mogla da podnese da druga žena živi u kući koju je gradila zajedno sa svojim bivšim suprugom. Stoji činjenica da je Klimentu bivši suprug istjerao iz zajedničke kuće, a što zaista predstavlja stvarnu nepravdu koja joj je kroz postupke oštećenog nanesena. Međutim, optužena je zaštitu ličnih i imovinskih prava mogla ostvariti na zakonom predviđen način i to kroz odgovarajući sudski postupak, a ne uzimanjem pravde u svoje ruke”, piše u odluci Apelacionog suda.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!