DNP: Glasaćemo za nepovjerenje Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić

Iz DNP-a su optužili premijera Zdravka Krivokapića, ministra ekologije, prostornog praniranja i urbanizma Ratka Mitrovića i generalnu sekretarku Vlade Žanu Praščević Milačić da su “sramnom kadrovskom kombinatorikom” smijenili direktoricu Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) Jelenu Kljajević

Demokratska narodna partija (DNP) saopštila je da će glasati za interpelacije o nepovjerenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić.

Ustavom je propisano da interpelaciju za pretresanje određenih pitanja o radu Vlade može podnijeti najmanje 27 poslanika. Skupština je raspravljala o interpelaciji o radu troje ministara, a glasaće naknadno – u pauzi sjednice koja je u toku.

Jelena Kljajević (Foto: Facebook)

Ukoliko Skupština usvoji interpelaciju, predlog za smjenu ministara šalje Vladi koja je po Ustavu dužna da dostavi odgovor u roku od 30 dana od dana kada je primila, pišu “Vijesti”.

Iz DNP-a su optužili premijera Zdravka Krivokapića, ministra ekologije, prostornog praniranja i urbanizma Ratka Mitrovića i generalnu sekretarku Vlade Žanu Praščević Milačić da su “sramnom kadrovskom kombinatorikom” smijenili direktoricu Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) Jelenu Kljajević.

Kljajević je i funkcionerka DNP-a, čiji je lider poslanik Milan Knežević.

Vlada je donijela odluku o razrješenju Kljajević, a za novog direktora NPCG imenovan je Aleksandar Bulatović.

“Nakon što su kadrovi DNP-a već eliminisani iz Monteputa, Uprave za šume, Barske plovidbe i desetine drugih odbora i sistema, ostaje nam da konstatujemo da ovakvoj Vladi nije potrebna podrška poslanika DNP-a, i da ćemo se u skladu s tim i ponašati prilikom predstojećih glasanja u Skupštini. A to, za početak, znači da će poslanici DNP-a, nakon konsultacija sa stranačkim organima, glasati za interpelacije o nepovjerenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić. Pošto su pomenuti ministri dosad redovno na Vladi glasali za eliminaciju kadrova DNP-a, više zaista nemamo nikakvu obavezu prema kadrovima Zdravka Krivokapića i njegovoj mjeri istine, kojoj bi i baron Minhauzen pozavidio”, navodi se u saopštenju DNP-a.

Dodaje se da će poslanici DNP-a potpisati svaku inicijativu o interpelaciji za Mitrovića, kao i za lica, koja su sa njim povezana, “jer je on posljednja adresa u Crnoj Gori, koja može podnositi predloge za nečiju smjenu a da prije toga sam ne bude smijenjen i procesuiran”.

“O Žani Praščević tek nećemo trošiti riječi već ćemo sačekati ishod sudskih postupaka koji će se voditi protiv nje, ali i nekih postupaka koji se pokušavaju prikriti pronalaženjem “dobrovoljaca” i ljekarskih uvjerenja kako bi se pobjeglo od istine. Ali, ni Prašćević, ni divlji graditelj Mitrović, neće izbjeći krivično pravnu odgovornost zbog brojnih zloupotreba službenog položaja. A za nedostojnog premijera Krivokapića, koji je, sve što je obećao, slagao i narod i crkvu, DNP još jednom ističe tačnu dijagnozu da je riječ o malicioznom političkom diletantu, koji je umislio da je ovaj narod toliko naivan da ga već odavno nije pročitao kao nesposobnog revanšistu posebnih stanja koji je postao sveopšti predmet sprdnje”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da DNP pruža punu podršku Kljajević.

“Jer je svojim profesionalnim i ljudskim kvalitetima i angažmanom uspjela da oporavi posrnule Nacionalne parkove i pokaže da je dostojna funkcije koju je obavljala. A onima, koji su se danas prodali zbog kratkoročne funkcije, izdavši svoje najbliže, DNP poručuje da zaslužuju samo prezir i nepomen, kao i da će vrlo brzo biti smijenjeni, a onda će im izazov biti i da izađu u narod. A DNP-u to nikada nije bio problem”, zaključuje se u saopštenju.

Kljajević će u subotu u 11 časova održati konferenciju za novinare u prostorijama DNP-a.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!