Njujork: Za završetak radova na IKC u Gusinju sakupljeno preko 100.000 dolara

U prepunoj svečanoj sali Bošnjačkog islamskog centra u Njujorku prisutnima su se obratili i govorili o značaju ovog najvećeg prijekta kojeg finansira naša dijaspora: moderator Mersid ef. Halilović, Selim Ćekić predsjednik Odbora koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC u Gusinju, hadži Smajlje Srdanović predsjednik Odbora IZKC Plav i Gusinje u New Yorku i Ago Koljenović naš poznati biznismen i humanista 

Sinoć je u prostorijama Bošnjačog islamskog centra  na Richmond Hill-u održano donatorsko veče za Islamski kulturni centar u Gusinju gdje je sakupljeno preko 100 hiljada dolara.

Donatorsko veče je organizovao Odbor koji koordinira akcijom iz Njujorka i Odbor Islamske zajednice i kulturnog centra Plav i Gusinje u Njujorka.

Kako javlja portal Gusinje-Plav.com, u prepunoj svečanoj sali prisutnima su se obratili i govorili o značaju ovog najvećeg projekta kojeg finansira naša dijaspora: moderator Mersid ef. Halilović, Selim Ćekić predsjednik Odbora koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC u Gusinju, hadži Smajlje Srdanović predsjednik Odbora IZKC Plav i Gusinje u New Yorku i Ago Koljenović naš poznati biznismen i humanista.

Blagajnik Mihret Radončić je saopštio da je za par sati donirano više od $100.000.00 (sto hiljada dolara), a uskoro će biti objavljen spisak donatora.

U objavi Islamske zajednice i kulturnog centra Plav i Gusinje u Njujorku posebno je istaknuto da je snaga u jedinstvu.

Sve spremno za Donatorsko veče, Čekić apeluje: Budite dio najvećeg projekta dijaspore – izgradnje IKC u Gusinju

Idi na VRH
error: Content is protected !!