Sve spremno za Donatorsko veče, Čekić apeluje: Budite dio najvećeg projekta dijaspore – izgradnje IKC u Gusinju

Javno smo pozvali putem medija Gusinjane i Plavljane i naše prijatelje da dođu i daju svoj doprinos ovom projektu koji će biti od velikokog značaja kako za nas koji smo van svog zavičaja, tako i za one koji su ostali da žive u njemu. Želimo da istaknemo više nego izvanrednu saradnju našeg odbora sa Odborom Islamske zajednice Plav Gusinje u Njujorku, Mešihatom Islamske zajednice u Crnoj Gori i Medžlisom Islamske zajednice u Gusinju.

Donatorsko veče za izgradnju Islamskog kulturnog centra u Gusinju biće održano u petak, 10. decembra, u Islamskom kulturnom centru na Richmond Hillu.

Kamen temeljac za Islamski kulturni centar je položen 3. avgusta 2019. godine.

Dokle se stiglo sa radovima, koje sadržaje će imati Islamski kulturni centar i koliko je interesovanje za donatorsko veče za Portal Revije Fokus govori Selim Čekić, predsjednik odbora za gradnju IKC.

Odbor na čijem ste čelu uveliko radi na prikupljanju sredstava za završetak radova na Islamskom kulturnom centru u Gusinju. Ko čini odbor i koliko vam je novca potrebno da biste završili radove?

– Odbor koji koordinira prikupljanjem novčanih sredstava za izgradnju IKC Gusinje čine Gusinjani i svi ostali koji mogu da daju svoj doprinos na bilo koji način. Uvijek su dobrodošli da budu dio odbora koji radi na ovom projektu.

Glavni odbor u Njujorku čine: Selim H. Čekic, Rasim Toskić, Rafet Hot, Izet B. Dervišević, Ibrahim Pirović, Sabahudin Laličić, hadži Smajlje Mrkulić, Rafet Z. Čekić, Mihret Radončić, Salmir R. Hot, Beko Radončić, Husko-Kokan Koljenović, Began Čekić, Zeko Koljenović, Raif Feratović, Mustafa-Mrki Mrkulić, Rasim Bicić, Amko Lucević, Mirza Vukelj, Šabo Hot, Rafet Gačević, Mirsad Rasić, Faro Hodžić, Izet Neljković.

Naša dijaspora iz Gusinja i Plava je, u saradnju sa nama, formirala odbore za prikupljanje novca kako ovdje u Njujorku, tako i u Montrealu (Kanada) i širom Evrope i zavičaja.

Ne bih mogao precizno da vam kažem koliko novca je potrebno za završetak radova, ali se nadam da ćemo imati više informacija nakon donatorske večeri.

Koje će sadržaje imati budući Islamski kkulturni centar?

– Islamski kulturni centar Gusinje imaće sljedeće sadržaje:

-Hajternamu za ljude i hajtarnamu za žene

-Abdestanu

-Gasulhanu

-Kuhinju – restoran

-Konferencijsku salu (po potrebi se može koristiti kao hajtarnamu (na drugom spratu)

-Manja kuhinja (drugi sprat)

-Prostorije za kulturne aktivnosti

-Kancelarije

-Biblioteku

-Apartmane

-Jedan poslovni prostor

-Lift

-Parking garažu, itd, itd

Dokle se stiglo sa radovima?

– Završeni su grubi radovi za vodu, kanalizaciju i hidrantsku mrežu, urađena je instalacija jake i slabe struje, na unutrašnji dio objekta postavljena je izolacija i gipsane table, urađena je komplet spoljašnja stolarija i komplet staklena fasada. Ovih dana će započeti grubi radovi na grijanju.

Koliko je interesovanje za donatorsko veče?

– Javno smo pozvali putem medija Gusinjane i Plavljane i naše prijatelje da dođu i daju svoj doprinos ovom projektu koji će biti od velikokog značaja kako za nas koji smo van svog zavičaja, tako i za one koji su ostali da žive u njemu. Ovim putem bih uputio apel svim Gusinjanima i Plavljanima širom svijeta koji nijesu učestvovali novčano da to urade i budu dio ovog najvećeg projekta kojeg naša dijaspora gradi u našem zavičaju, jer je ovo projekat svih nas, bez obzira gdje se nalazili.

Želimo da istaknemo više nego izvanrednu saradnju našeg odbora sa Opstinom Gusinje, Odborom Islamske zajednice Plav i Gusinje u Njujorku, Mešihatom Islamske zajednice u Crnoj Gori i Medžlisom Islamske zajednice u Gusinju.

Idi na VRH
error: Content is protected !!