Zajednica CG udruženja pisala uredništvu DW nakon priče o Krivokapiću: Ne ispadajte smiješni, vodite računa o nivou

Skrećemo pažnju da vodite računa o svom nivou i da ne ispadate smiješni, jer je DW donedavno bio veoma cijenjen u našoj dijaspori i matičnoj Crnoj Gori. Zahvaljujemo se i molimo da provjerite opravdanost naše reakcije. Ovo će, prije svega, vama biti od pomoći, piše u pismu

Iz Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj pisali su uredništvu Deutche Welle-a nakon što su objavili priču sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Kako su naveli, previše je neprofesionalizma i pristrasnosti u njihovim pričama iz Crne Gore, a vrhunac je upravo prilog o premijeru.

Njihovo pismo uredništvu DW prenosimo integralno.

“Poštovane dame i gospodo,

Kontaktiramo Vas jer pratimo DW koji doživljavamo Ili smo doživljavali kao objektivno i kvalitetno glasilo. U posljednje vrijeme, međutim, sve su češći napadi na Crnu Goru koje javno emitujete.

Kritika je u redu, ali linč nije. Vrhunac je bio prilog o predsjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću. Dakle, ovaj prilog je rađen vrlo neprofesionalno s vaše strane. Razumijemo da imate dosta Srba među svojim zaposlenima i to je u redu, ali dozvoliti toliku dozu pristrasnosti u vašem mediju i profesiji je zaista previše.

Skrećemo pažnju da vodite računa o svom nivou i da ne ispadate smiješni, jer je DW donedavno bio veoma cijenjen u našoj dijaspori i matičnoj Crnoj Gori. Zahvaljujemo se i molimo da provjerite opravdanost naše reakcije. Ovo će, prije svega, vama biti od pomoći.

Mi iz Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj zatečeni smo da iz Crne Gore skoro niko nije reagovao, pa zaključujemo da su zadovoljni ismijavanjem nas samih, a čemu to vodi, o tome ćemo kad bude kasno, kao i obično!”, navodi se u pismu koje je eMDe Alijansa – Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj poslala uredništvu DW.

Izvor: Antena M

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!