Peđa Drobnjak i kupus rolnice: Vratite košarku u Sijetl

U Soniksima je dvije od četiri NBA sezone proveo i naš bivši as i reprezentativac Predrag Drobnjak (2001-2003), u drugoj je bio i starter na poziciji četvorke, a pored dobrih igara, čuveni Bjelopoljac, svjetski i evropski šampion sa SRJ, odlično se i zabavljao u Sijetlu

Prije 13 godina, jedna NBA franšiza je prestala da postoji, a stvorena je druga – Sijetl Supersoniksi su postali Oklahoma Tanderi.

Sinoć su “nasljednici” Soniksa doživjeli istorijski debakl, pretrpjeli najteži poraz u istoriji NBA lige (od Memfisa čak sa 73 razlike – 152:79), tako da su se ljubitelji košarke iz Sijetla sa sjetom sjećali kakve da je tim iz njihovog grada imao mnogo ljepše i vedrije trenutke.

Bio je šampion 1979, tri puta prvak Zapadne konferencije, dao velike igrače kao što su Leni Vilkens, Nejt Mekmilan, Geri Pejton, Šon Kemp, Rej Alen…

U Soniksima je dvije od četiri NBA sezone proveo i naš bivši as i reprezentativac Predrag Drobnjak (2001-2003), u drugoj je bio i starter na poziciji četvorke, a pored dobrih igara, čuveni Bjelopoljac, svjetski i evropski šampion sa SRJ, odlično se i zabavljao u Sijetlu.

Tako su se navijači dosjetili i njegove humanitarne akcije na ulicama tog grada, kada je u dresu Soniksa besplatno dijelio kupus rolnice, pišu “Vijesti”.

“Vratite košarku u Sijetl, a dovoljna je samo jedna riječ i Predrag Drobnjak će ponovo na ulicama dijeliti poslastice u ime Soniksa”, može se pročitati na društvenim mrežama.

Foto: Predrag Drobnjak (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!