Boldvin: Ubio bih se da verujem da sam odgovoran za tragediju na setu (VIDEO)

U prvoj ispovijesti od tragičnog događaja, glumac je rekao da on nije povukao obarač pištolja rekvizita i da ne vjeruje da će biti krivično gonjen. “Neko je odgovoran za to što se desilo, a to nisam ja. Da mislim da sam odgovoran, ubio bih se, i to ne kažem olako”, ispričao je glumac novinaru Džordžu Stefanopulosu

Glumac Alek Boldvin negirao je odgovornost za fatalni incident na snimanju filma “Rđa”, u kojem je poginula direktorka fotografije Halina Hačins. Boldvin je na setu opalio iz pištolja rekvizita u kojem se nalazio pravi metak i usmrtio Hačinsovu. U ekskluzivnom intervjuu za ABC Njuz rekao je da bi se “ubio da vjeruje da je njegova krivica”.

U prvoj ispovijesti od tragičnog događaja, glumac je rekao da on nije povukao obarač pištolja rekvizita i da ne vjeruje da će biti krivično gonjen.

“Neko je odgovoran za to što se desilo, a to nisam ja. Da mislim da sam odgovoran, ubio bih se, i to ne kažem olako”, ispričao je glumac novinaru Džordžu Stefanopulosu.

U pucnjavi je ranjen i reditelj Džoel Suza.

Incident na snimanju filma u Santa Feu, Novom Meksiku, i dalje istražuju nadležni organi te savezne države. Za sada niko nije krivično gonjen.

Glumac je ponovio da mu je član ekipe zadužen za oružje na snimanju filma rekao da je pištolj rekvizit bezbjedan.

Istakao je da “nikada ne bi uperio pištolj u nekoga i povukao obarač”, prenosi Glas Amerike.

Objasnio je da je pištolj opalio dok ga je namještao i isprobavao najbolji ugao za snimanje, zajedno sa Halinom Hačins.

Kada je pištolj opalio, prvo je pomislio da se Hačinsova onesvijestila i kaže da “nije bio svestan satima kasnije da je umrla”.

Glumca su žestoko kritikovali zbog toga što sam nije provjerio pištolj prije nego što ga je uzeo u ruke, ali on je rekao da to nije njegov posao.

“Kada mi je osoba koja je za to zadužena predala oružje, vjerovao sam joj. Četrdeset godina radim ovaj posao i do danas nikada nisam ima problema”, kazao je za ABC njuz.

Dvoje članova ekipe podnelo je tužbu protiv Boldvina, producenata i drugih na filmu, zbog nemara i nedovoljne bezbjednosti na setu. Boldvin je, međutim, rekao da nije uočio nikakve bezbjednosne propuste.

Foto: Printscreen/ABC News

Idi na VRH
error: Content is protected !!