Ubistvo jelena u NP “Biogradska gora”: Uhapšena dva Beranca, za trećim se traga

“Tada je ovaj događaj policiji prijavio šef službe zaštite Nacionalnog parka ‘Biogradska gora’, nakon čega je policija obavila uviđaj i u blizini pronašla odstrijeljenu divljač, lovačku pušku marke ‘Zastava’ kalibra 12mm i lovački prsluk. Pronađeni predmeti su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja”, saopšteno je iz UP

Kolašinska policija je identifikovala osobe koje su 14. novembra odstrijelile jelena u Nacionanlom parku “Biogradska gora”.

To je saopšteno je iz Uprave policije (UP).

“Danas su lišeni slobode M.B. (23) i L.R. (22), oba iz Berana, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nezakonit lov, dok se za V.D. (21) iz Berana, kojem se na se na teret stavlja krivično djelo nezakonit lov u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, intenzivno traga”, saopšteno je iz UP.

U saopštenju se dodake da se sumnja da su osumnjičeni 14. novembra 2021. godine u jutarnjim časovima na području Nacionalnog parka “Biogradska gora”, izvršili navedeno djelo na način što su upotrebom lovačke puške odstrijelili divljač – jelena.

“Tada je ovaj događaj policiji prijavio šef službe zaštite Nacionalnog parka ‘Biogradska gora’, nakon čega je policija obavila uviđaj i u blizini pronašla odstrijeljenu divljač, lovačku pušku marke ‘Zastava’ kalibra 12mm i lovački prsluk. Pronađeni predmeti su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja”, saopšteno je iz UP.

Foto: NP “Biogradska gora” (Printscreen/Adria Live)

Idi na VRH
error: Content is protected !!