Porodica Begana Čekića predala igralište “Saniha playground” Opštini Gusinje (VIDEO)

„Moja ćerka je iz Njujorka dolazila u Gusinje svakog ljeta. Voljela je Gusinje više nego Njujork. Išla je, kao sva djeca iz inostranstva koja dođu u Gusinje, na sportski poligon, igrala košarku… Previše je voljela ovaj grad i željela je da živi u Gusinju. Voljela je slobodu koju je imala ovdje”, kazao je Sanihin otac Began, koji je iz Amerike doputovao da bi predao park Opštini

Porodica Begana Čekića, Gusinjanina koji živi i radi u Njujorku, zvanično je danas predala Opštini Gusinje igralište koje su u tom gradu sagradili u znak sjećanja na ćerku i sestru Sanihu, koja je tragično preminula 13. oktobra 2019. godine u Njujorku.

Nakon Sanihine smrti porodica Čekić je osnovala fond „Saniha Čekić“, a sav novac koji je doniran uložili su u igralište.

Igralište nosi ime “Saniha playground”.

„Moja ćerka je iz Njujorka dolazila u Gusinje svakog ljeta. Voljela je Gusinje više nego Njujork. Išla je, kao sva djeca iz inostranstva koja dođu u Gusinje, na sportski poligon, igrala košarku… Previše je voljela ovaj grad i željela je da živi u Gusinju. Voljela je slobodu koju je imala ovdje”, kazao je Sanihin otac Began, koji je iz Amerike doputovao da bi predao park Opštini.

Čekić je kazao da je igralište, koje se prostire na 600 kvadrata, napravljeno po svjetskim standardima. Strogo je vodio računa o bezbjednosti inventara, da se neko dijete ne bi povrijedilo.

“Igralište ima šest ljuljaški, klackalice, toboga, brojne sprave na kojima će djeca da uživaju. Lično sam vodio računa prilikom nabavki da sprave budu bezbjedne. Nijedan grad u Crnoj Gori nema ovakvo igralište”, rekao je Čekić.

Dodao je da će, kada Opština ustupi još jedan dio zemljišta, na proljeće zasijati travu, posaditi drveće, postaviti klupe…

Predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić nedavno je kazala da je Opština obezbjedila zemljište i učestvovala u njegovom uređenju.

Foto: Fokuspress.com

IN MEMORIAM: Saniha Sana Čekić, djevojčica za kojom plače Njujork

Idi na VRH
error: Content is protected !!