Premijera “Tome” u Njujorku: Bjela otkrio publici veliku tajnu filma, dvije pune sale ovacijama ispratile glumce!

Nakon velike američke premijere u Čikagu, film “Toma” je premijerno prikazan i u Njujorku. Dvije pune sale čuvenog DGA Theatre posvjedočile su sjajnom ostvarenju Dragana Bjelogrlića, a u publici su se mogli čuti jezici svih naroda i narodnosti bivše Jugoslavije, koji su se na kraju, pomiješani sa suzama, stopili u jedno te isti i u jedno veliko – “Bravo”!

A to gromoglasno “bravo” na svojoj koži imali su prilike da osjete režiser Dragan Bjelogrlić i glumci Tamara Dragičević (Benčina) i Petar Benčina, koji su se poklonili pred publikom, a onda nastavili razgovor sa njom, odgovarajući na brojna pitanja vezana za samu ideju, snimanje filma, ali i detalje iz života legendarnog Tome Zdravkovića.

Voditelj i organizator premijere Antonije Kovačević iz Serbian Times-a događaj je otvorio riječima:

“Dobro veče i dobrodošli na najomiljeniji piratski film svih vremena!”, čime je aludirao na činjenicu da je internet u poslednjih mjesec dana preplavljen piratskom kopijom “Tome”.

To, međutim, nije sprečilo brojnu publiku, prvo u Čikagu, a onda i u Njujorku, od kojih su mnogi već vidjeli film, da dođu da ga pogledaju tamo gdje bi filmovi i trebali da se gledaju, i pozdrave one koji su film napravili.

Jedno od pitanja koje je oduševilo Bjelogrlića, a došlo je iz publike, ticalo se jedne scene iz filma, zapravo poruke iz pisma ostavljenog kraj Tominog bolničkog kreveta. Bjela i glumac Petar Benčina, koji u filmu glumi doktora Hadžipopovića, otkrili su šta je u njoj pisalo:

“Stvarnost je stvarnija ako uneseš malo nestvarnog…”

I zaista, stvarnost je bila ljepša i stvarnija uz malo filmske magije koju je publika u Njujorku upila sa bioskopskog platna. Suze te večeri nisu skrivale ni kršne balkanske delije koje je prekalio često surovi život u Americi, daleko od zavičaja, piše Serbian Times. 

Ništa manje emotivno nije bilo ni pošto je krenula odjavna špica, tokom razgovora i naročito za vrijeme muzičkog dijela programa, kada je prvi pobjednik Prvog glasa Srbije Davor Jovanović dohvatio gitaru i njome razgalio prisutne, koji su sa njim horski pevali nezaboravne šlagere neponovljivog Tome.

Plakalo se i pjevalo, na smjenu, a vrhunac je usledio kada se kompletna glumačka ekipa predvođena Bjelogrlićem priključila na sceni Davoru, ne bi li otpevala filmsku hit-pesmu “Ponoć” i digla salu na noge.

Kad su se svijetla popalila, utisci su bili nepodijeljeni:

-Predivan film, puno emocija, sve skupa sa razgovorom i koncertom jedan fantastičan događaj kakve mi iz dijaspore zaista rijetko imamo prilike da vidimo. Hvala Bjeli i glumcima koji su došli čak iz Srbije da nam se obrate i posvete ove nezaboravne sate. I hvala onome ko se setio da organizuje jednu pravu pravcatu premijeru, a ne onakve kakve smo navikli da gledamo do sada, kazao za Serbian Times Zlatibor Veljković, i usput priznao da je i sam pustio suzu te večeri.

Američka turneja filma “Toma” se nastavlja predstojećeg vikenda, projekcijama u Los Anđelesu (20.novembar), Bostonu (19 i 20.novembar) i Klivlendu (20.novembar), a film za to vreme nezaustavljivo grabi ka svom milionitom gledaocu, koji će, kako stvari stoje, film pogledati upravo na jednoj od premijera u SAD.

 

Organizatori ovog događaja bili su portal Serbian Times i Chicago Events, a premijeri je prisustvovao i poznati srpski glumac Nikola Đuričko, koji je prethodne večeri vodio humanitarni događaj u organizaciji Srpskog filantropskog udruženja.

Sponzori premijere su bile kompanije DD Logistics, Distance Trucking, Mana Limited i North Marketing, kao i advokatska kancelarija Srđana Milenkovića.

KARTE ZA AMERIČKE PREMIJERE MOŽETE KUPITI OVDJE:

Tekst: Antonije Kovačević (Serbian Times)

Foto: Fokuspress.com

 

DOGAĐAJ GODINE U DIJASPORI: Pogledajte ko je sve došao na premijeru “Tome” u Njujorku! (FOTO GALERIJA)

Idi na VRH
error: Content is protected !!