Opštini Gusinje uručena prestižna međunarodna nagrada „Globallocal“

„Željela bih da iskažem zadovoljstvo što je naš rad na polju kreiranja boljeg ambijenta za poslovno okruženje prepoznat na ovom samitu. Mladoj opštini kao što je naša razvoj preduzetništva predstavlja esencijalni segment unapređenja lokalne privrede – i ovo priznanje nas je uvjerilo da smo na pravom putu i ohrabrilo nas da nastavimo da koračamo u zacrtanom smjeru”, rekla je Čekić

Na regionalnom samitu preduzetnika Srednje i Jugoistočne Evrope „300 najboljih“ koji je u Dubrovniku krajem oktobra okupio više od 110 osoba koje predvode ekonomski i društveni razvoj, Opštini Gusinje uručena je prestižna međunarodna nagrada „Globallocal“.

Nagradu je, u ime Opštine, preuzela predsjednica Anela Čekić.

Pod patronatom Svjetskog kongresa preduzetnika (SKP) nagrada i priznanje „Globallocal“ dodjeljuje se najboljim lokalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi. Međunarodni komitet za dodjelu nagrada donio je odluku da Opština Gusinje bude jedan od 14 ovogodišnjih laureata u ovoj kategoriji, od 134 predložena kandidata koliko ih se nadmetalo za to priznanje.

Dubrovnik Old town photo shoot

„Željela bih da iskažem zadovoljstvo što je naš rad na polju kreiranja boljeg ambijenta za poslovno okruženje prepoznat na ovom samitu. Mladoj opštini kao što je naša razvoj preduzetništva predstavlja esencijalni segment unapređenja lokalne privrede – i ovo priznanje nas je uvjerilo da smo na pravom putu i ohrabrilo nas da nastavimo da koračamo u zacrtanom smjeru”, smjeru“, rekla je Čekić tokom ceremonije dodjela nagrada.

Kako su saopštili iz Opštinske PR službe, samit je bio izvrsna prilika za promociju Opštine Gusinje i njenih turističkih potencijala. Na marginama samita održan je i niz B2G sastanaka, iz kojih očekuju da će izroditi uspješna saradnja u narednom periodu.

Međunarodna nagrada i priznanje za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi „Globallocal“ dodjeljuje se od 2019. godine. Nagrade i priznanja „Globallocal“ dodjeljuju: Međunarodni ekonomski forum Perspektive, Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja „Globallocal“, Mreža mladih preduzetnika SiJ Europe „4e – Ekonomija, Energija, Ekologija, Europa 2050“ i Promo Global d.o.o. Zagreb

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!