Doček Nove godine na Tajms skveru samo za vakcinisane

Njurjorški Tajms skver će ponovo biti otvoren za posjetioce za doček Nove godine 31. decembra, ali samo ako su u potpunosti vakcinisani protiv Kovida 19, saopštio je u utorak gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio.

Prošle godine je, zbog pandemije koronavirusa, tradicionalno spuštanje kugle koje označava početak nove godine lično pratio samo mali broj gostiju, među kojima su bili i radnici koji obavljaju vitalne poslove.

“Možemo konačno ponovo da se okupimo”, rekao je de Blasio novinarima i pozdravio oporavak Njujorka posle brojnih problema izazvanih pandemijom.

“Biće nevjerovatno, radost za ovaj grad”, naglasio je gradonačelnik.

Građani koji budu željeli da prisustvuju dočeku na Tajms skveru moraće da pokažu potvrdu o vakcinaciji i važeći identifikacioni dokument, što će biti provjeravano na kontrolnim punktovima, objasnio je De Blasio.

“Ako ne možete da primite vakcinu zbog invaliditeta, moraćete da pokažete negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata”, rekao je Tom Heris, predsjednik Tajms skver alijanse.

Kazao je da će građani, koji ne mogu da se vakcinišu, morati da nose maske, prenosi Glas Amerike.

Američke zdravstvene vlasti su ranije ovog mjeseca odobrile upotrebu Fajzer/Bajontek vakcine protiv kovida kod djece uzrasta 5 do 11 godina.

Foto: Tajms skver (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!