U SAD samo potpuno vakcinisani i sa negativnim testom na COVID 19

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici i dalje nije u mogućnosti da nastavi sa redovnim aktivnostima na nivou prije COVID-19. Trenutno nudimo onoliko termina za neuseljeničke vize koliko lokalni uslovi, resursi i bezbjedonosna pitanja dozvoljavaju. Podnosioci zahtjeva treba da imaju na umu ograničenja i podnesu zahtjeve na vrijeme. Termini se zakazuju po redoslijedu prijema zahtjeva

Strani državljani koji putuju u Sjedinjene Države moraju prikazati potvrdu o vakcinaciji u cjelosti protiv COVID-19, a prihvatljive su one odobrene od strane FDA i koje se nalaze na WHO listi vakcina (WHO Emergency Use Listing), saopšteno je iz Američke ambasade u Podgorici.

Takođe, moraju imati i negativni test na COVID-19 virus koji nije stariji od 3 dana od putovanja, ili dokumentaciju koja ukazuje na oporavak od COVID-19 u protekla 3 mjeseca.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici i dalje nije u mogućnosti da nastavi sa redovnim aktivnostima na nivou prije COVID-19. Trenutno nudimo onoliko termina za neuseljeničke vize koliko lokalni uslovi, resursi i bezbjedonosna pitanja dozvoljavaju. Podnosioci zahtjeva treba da imaju na umu ograničenja i podnesu zahtjeve na vrijeme. Termini se zakazuju po redoslijedu prijema zahtjeva.

Pri procesuiranju neuseljeničkih viza i dalje će prioritet imati putnici koji apliciraju za kategorije viza od najvećeg značaja za misiju, poput onih koje se odnose na strane diplomate, C1D vize, zatim studente i učesnike u programima razmjene (F-1, M-1, kao i J-1), ali i vize koje se odnose na privremeno zaposlenje.

Ukoliko želite da zakažete termin za C1/D vizu, studentsku/program razmjene (F,M,J), ili vizu po osnovu peticije (H,I,L,O,P), molimo Vas da nam pošaljete e-mail na PodgoricaVisas@state.gov.

Ukoliko želite da zakažete termin za turističku B1/B2 vizu, molimo Vas da pratite korake Turizam i posjeta i zakažite termin koristeći  online sistem za zakazivanje.

U skladu sa obavještenjem Bijele kuće, prema novoj politici o putovanjima, strani državljani koji putuju u Sjedinjene Države moraju prikazati potvrdu o vakcinaciji u cjelosti protiv COVID-19. Internet stranica CDC centra pojašnjava da, u svrhu ulaska u Sjedinjene Države, prihvatljive vakcine su one odobrene od strane FDA i koje se nalaze na WHO listi vakcina (WHO Emergency Use Listing).

Dodatno, svi putnici koji u Sjedinjene Države putuju avionom, uključujući i američke državljane i putnike koji su vakcinisani u cjelosti, u obavezi su da posjeduju i negativni test na COVID-19 virus koji nije stariji od 3 dana od putovanja, ili dokumentaciju koja ukazuje na oporavak od COVID-19 u protekla 3 mjeseca. Molimo pogledajte https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/testing-international-air-travelers.html.

Da li ste vakcinisani u cjelosti za putovanje avionom u Sjedinjene Države?

U potpunosti ste vakcinisani:

2 sedmice (14 dana) nakon primljene doze odobrene COVID-19 vakcine koja se prima u jednoj dozi.

2 sedmice (14 dana) nakon primljene druge doze odobrene COVID-19 vakcine koja se prima u dvije doze; ili

2 sedmice (14 dana) nakon primljene cijele serije “aktivne” (ne placebo) COVID-19 vakcine u AstraZeneca ili Novavax COVID-19 istrazivanju u Sjedinjenim Državama.

2 sedmice (14 dana) nakon primljene dvije doze bilo koje kombinacije odobrenih COVID-19 vakcina u razmaku od minimum 17 dana.

Ukoliko ne zadovoljavate ove uslove, NISTE vakcinisani u cjelosti. Molimo posjetite: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/proof-of-vaccination.html

Foto: usembassy.gov

Idi na VRH
error: Content is protected !!