Đukanović nakon sastanka sa Eskobarom: Ponosni smo na povjerenje izgrađeno u teškim vremenima

Đukanović je, kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore, uputio zahvalnost na posvećenosti Eskobara Crnoj Gori i regionu, i izrazio nadu da će njegovo dobro poznavanje prilika na Zapadnom Balkanu biti benefit za razvoj odnosa sa SAD i ekonomski i demokratski razvoj država regiona

Crna Gora je ponosna na povjerenje koje smo izgradili u teškim vremenima, koje smo se trudili da sačuvamo i da dalje produbljujemo u partnerstvu i savezništvu u NATO, kazao je predsjednik Milo Đukanović tokom sastanka sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Đukanović je, kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore, uputio zahvalnost na posvećenosti Eskobara Crnoj Gori i regionu, i izrazio nadu da će njegovo dobro poznavanje prilika na Zapadnom Balkanu biti benefit za razvoj odnosa sa SAD i ekonomski i demokratski razvoj država regiona.

Eskobar je, kako se navodi, zahvalio na prijemu, kazavši da je svrha njegove posjete dalje produbljivanje partnerstva i savezništva SAD i Crne Gore, prenose “Vijesti”.

“Činjenica da je Crna Gora uspijevala da ostane nezavisna, multietnička i otvorena za ljude različitih vjera i nacija u kriznim vremenima čini je pouzdanim strateškim partnerom SAD u regionu. Crna Gora, članica NATO-a, treba da bude i dio EU i SAD će nastaviti da podržava euroatlantske aspiracije Crne Gore i njenih građana”, naveli su iz kabineta predsjednika.

Sagovornici su se saglasili da ključni problem nestabilnosti regiona ne može biti riješen bez jasne perspektive integracije.

Takođe, saglasili su se da su evropska i euroatlantska integracija i ekonomski razvoj regiona ključni elementi dalje agende odnosa i saradnje sa SAD.

Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Idi na VRH
error: Content is protected !!