Šehović: Bratić izbjegava sjednice, neću dozvoliti ponižavanje Skupštine i odbora kojim predsjedavam (VIDEO)

Šehović je, kako je saopšteno iz Socijaldemokrata, zato prekinuo današnju sjednicu Odbora, na kojoj je trebalo da budu razmatrane izmjene Zakona o sportu, rekavši da će o istom obavijestiti predsjednika Skupštine. Ako se problem ne riješi, kako je rekao, pomenuti zakon se može razmatrati na plenumu i bez mišljenja Odbora

Predsjednik skupštinskog Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Damir Šehović poručio je da neće dozvoliti ponižavanje Skupštine i tijela kojim predsjedava, nakon što se ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić danas, po četvrti put, nije pojavila na svom matičnom odboru.

Kazao je da se to “nije dešavalo u novijoj istoriji parlamentarizma”.

Šehović je, kako je saopšteno iz Socijaldemokrata, zato prekinuo današnju sjednicu Odbora, na kojoj je trebalo da budu razmatrane izmjene Zakona o sportu, rekavši da će o istom obavijestiti predsjednika Skupštine. Ako se problem ne riješi, kako je rekao, pomenuti zakon se može razmatrati na plenumu i bez mišljenja Odbora.

“Budite sigurni da neću dozvoliti ponižavanje Skupštine i članova Odbora”, rekao je Šehović.

Bratić se do sada nijednom nije pojavila na Odboru, iako je, kako ističu iz SD-a, to trebalo da uradi čak četiri puta, pravdajući odsustvo sastancima sa ambasadorima, boravkom u inostranstvu, narušenim zdravljem, radom na Budžetu…

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta ranije danas je saopšteno da se Bratić u Beogradu sastala sa ministrom omladine i sporta u Vladi Srbije Vanjom Udovičićem.

Šehović smatra kako je sasvim jasno da Bratić izbjegava da se pojavi na matičnom odboru.

“Tu imamo dva problema: nezapamćeni pokušaj poniženja Skupštine, kao i činjenicu da sada već počinje da izgleda kao da gospođa Bratić iz nekog razloga ima strah od Odbora. U oba slučaja to je neprihvatljivo, jer je riječ o osobi koja vodi trećinu državnih resora”, poručio je nakon Odbora Šehović, pišu “Vijesti”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!