Odbor CPC za Frankfurt: Ugaoni kamen Crne Gore koji svetosavska ćuskija nikad slomiti neće

“Posebno treba naglasiti da se ideja građanske i multireligijske Crne Gore, koju živi crnogorska dijaspora u Njemačkoj, pokazala na djelu, time što su ovu akciju pomogla i naša braća islamske i katoličke vjeroispovijesti. Tradicija da se građani Crne Gore različitih religija oduvjek međusobno pomažu u građenju bogomolja i humanitarnim i sličnim projektima se nastavlja ovim”, piše u saopštenju

Juče, na Lučindan i dan Sv. Petra Cetinjskog, u Frankfurtu su se okupili vjernici i podržavaoci Crnogorske parvoslavne crkve da bi na donatorskoj večeri skupili finansijska sredstva koja će uputiti kao pomoć za opstanak i dalje funkcionisanje te vjerske zajednice u Crnoj Gori.

“Neočetnička vlast skoro godinu dana ne uplaćuje ni onu mizeriju od pomoći koju je prošla vlast davala Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Sa radošću konstatujemo da je odziv bio bolji od očekivanog, kao i spremnost onih koji nijesu bili u mogućnosti da budu sinoč sa nama, da uplate pomoć direktno na račun CPC”, navodi Odbor CPC za Frankfurt i cijelu Njemačku.

Ističu da su akciju prikupljanja sredstava za CPC pomogli i pripodanici islamske i katoličke vjeroispovijesti.

“Posebno treba naglasiti da se ideja građanske i multireligijske Crne Gore, koju živi crnogorska dijaspora u Njemačkoj, pokazala na djelu, time što su ovu akciju pomogla i naša braća islamske i katoličke vjeroispovijesti. Tradicija da se građani Crne Gore različitih religija oduvjek međusobno pomažu u građenju bogomolja i humanitarnim i sličnim projektima, ovim se nastavlja.To je ugaoni kamen Crne Gore koji svetosavska ćuskija nikad slomiti neće!”, piše Odbor u saopštenju.

Uputili su i apel našoj dijaspori.

“Ovim putem Odbor Crnogorske crkve za Frankfurt apeluje na naše ljude u iseljeništvu sa svih kontinenata da sličnim akcijama pomognu dalje funkcionisanje CPC u Crnoj Gori”, zaključuju u saopštenju.

Idi na VRH
error: Content is protected !!