Radulović: Vlada posvećena temeljnim vrijednostima UN, poštovanju Povelje i međunarodnih obaveza

Šahid je, kako se navodi, kazao da male zemlje mogu da učine puno da doprinesu poboljšanju stanja u cijelom svijetu.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović danas su se sastali sa predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Abdulom Šahidom u Njujorku.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju Kabineta potpredsjednika i Ministarstva vanjskih poslova (MVP), Abazović je istakao da su temeljne vrijednosti na kojima počiva UN istorijski inkorporirane u crnogorsko društvo, koje danas baštini vrijednosti multikulturalne, multietničke i multikonfesionalne zajednice.

“Crna Gora će nastaviti doprinosi očuvanju globalnog mira. Zajediničkim snagama jačamo kosmopolitski duh svjetske zajednice”, kazao je potpredsjednik Vlade.

“Vlada Crne Gore je posvećena temeljnim vrijednostima UN i poštovanju Povelje i međunarodnih obaveza, ostvarivanju ciljeva definisanih u Agendi 2030, kao glavne smjernice međunarodnog djelovanja i saradnje Crne Gore sa sistemom UN”, kazao je na sastanku Radulović, navodi se u saopštenju.

On je ukazao da Crna Gora jakim intenzitetom nastavlja da radi na unaprijeđenju i podršci integrisanju dimenzije ljudskih prava u sve aspekte rada UN.

Šahid je, kako se navodi, kazao da male zemlje mogu da učine puno da doprinesu poboljšanju stanja u cijelom svijetu.

“Naša obaveza je da ljudima damo nadu da možemo obezbijediti bolje sjutra u odnosu na pandemiju kovid-19 i zaštitu životne sredine. Niko nije bezbjedan dok svi nijesu bezbjedni. Potrebno je da radimo zajedno i dijelimo zajedničke i uspješne priče”, istakao je predsjednik Generalne skupštine UN.

U saopštenju se navodi kako su se sagovornici saglasili da su klimatske promjene jedan od najvećih izazova današnjice i da Crna Gora treba da nastavi da daje doprinos u smanjenju globalne emisije štetnih gasova.

Nakon radne posjete Vašingtonu, Abazović i Radulović borave u Njujorku, gdje će osim sastanaka na najvišem nivou u sjedištu Ujedinjenih nacija, susresti i sa crnogorskom dijasporom u Sjedinjenim Američkim Državama, prenose Vijesti.

Idi na VRH

error: Content is protected !!