Katnić: Biće saslušan i Blažo Đukanović

“Pisano izjašnjenje je moguće. To se daje visokim funkcionerima, ne zato da bi bili privilegovani ili izdvojeni od drugih, nego da bi se izbjegla procedura kontrolisanja prostorija. Gleda se da nije ko vodu otrovao, da nema negdje eksplozivna naprava i to nam dane uzima. Mi zato napišemo pitanja koja bi mu bila postavljena kada bi došao i pošaljemo mu ih na izjašnjavanje. Ali ako bi bio pozvan da dođe, sigurno bi morao doći”, rekao je Katnić

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je, povodom slučaja “Pandora papiri”, rekao da će tražiti izjašnjenje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Kazao je da će predsjednikov sin Blažo Đukanović biti pozvan i saslušan u svojstvu građanina.

Foto: Printscreen/ICIJ

“Pisano izjašnjenje je moguće. To se daje visokim funkcionerima, ne zato da bi bili privilegovani ili izdvojeni od drugih, nego da bi se izbjegla procedura kontrolisanja prostorija. Gleda se da nije ko vodu otrovao, da nema negdje eksplozivna naprava i to nam dane uzima. Mi zato napišemo pitanja koja bi mu bila postavljena kada bi došao i pošaljemo mu ih na izjašnjavanje. Ali ako bi bio pozvan da dođe, sigurno bi morao doći”, rekao je Katnić.

On je dodao da će Blažo Đukanović sigurno doći.

Katnić je saopštio i da je kurir tužilaštva greškom umjesto Đukanoviću, pitanja ponio predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću.

“On je pomiješao predsjednike”, objasnio je Katnić.

Dodao je da je preduzeo sve radnje i da nikada nije rekao da slučaj “Pandorini papiri “neće ispitati.

“Ispitaćemo ga i utvrditi, što bi narod rekao i đe mu kokoška jaje nosi”, rekao je, prenosi rtcg.me.

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!