Herceg Novi: Uhapšen Mitar Knežević, drugi osumnjičeni za oružanu pljačku u Nikšiću

Osumnjičeni Knežević gotovo 15 godina poznat je policiji po razbojničkim pljačkama – on je još u martu 2010. godine hapšen zbog toga što je sa grupom iz Bosne i Hercegovine opljačkao poslovnicu Prve banke u centru Podgorice, kada su maskirani šalovima ušetali i uz prijetnju oružjem uspjeli od radnika da otmu oko 25.000 eura

Nikšićanin Mitar Knežević (40) uhapšen je u Igalu zbog sumnje da je učestvovao u oružanoj pljački i ubistvu zaštitara Ljubiše Mrdaka juče u Nikšiću.

Policija je po nalogu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici pretresla stan u Igalu u kojem se osumnjičeni Knežević krio nakon razbojničke pljačke.

“Pronađeni su određeni tragovi, koji će biti poslati na vještačenje u Forenzički centar”, kazao je sagovornik iz UP.

Juče nakon pljačke Pošte u Nikšiću (Foto: Printscreen)

“Vijestima” je saopšteno da policija i na području Trebinja traga za jednom osobom.

U istoj istrazi, u saradnji sa policijom Bileće, u tom gradu uhapšen je Stojan Albijanić.

Osumnjičeni Knežević gotovo 15 godina poznat je policiji po razbojničkim pljačkama – on je još u martu 2010. godine hapšen zbog toga što je sa grupom iz Bosne i Hercegovine opljačkao poslovnicu Prve banke u centru Podgorice, kada su maskirani šalovima ušetali i uz prijetnju oružjem uspjeli od radnika da otmu oko 25.000 eura.

Knežević je hapšen i 2007. u Banjaluci zbog šverca marihuane, zbog čega je u tamošnjem sudu osuđen na tri godine robije. U oktobru 2009. godine, banjalučki policajci Kneževića su spriječili da opljačka džakove novca, koji su bili namijenjeni za isplatu penzija iz Poslovnice Pošta Srpske kod željezničke stanice u tom gradu.

Tokom policijske potjere Knežević je doživio saobraćajnu nesreću u Kotor Varoši, zbog čega se bolnički liječio.

U podebljem dosijeu evidentirano je da je Knežević i 2016. hapšen i osuđen pravosnažno u Vrhovnom sudu Republike Srpske na pet godina i sedam mjeseci zatvora zbog pljačke benzinske pumpe u Banjaluci i nedozvoljenog držanja oružja.

Policija i Više državno tužilaštvo vjeruju da je u razbojništvu i ubistvu Mrdaka učestvovale još najmanje dvije osobe, pa se vjeruje da će uskoro uslijediti nova hapšenja.

Za sada, policija nije uspjela da pronađe novac, koji su razbojnici uspjeli da otmu od zaštitara ispred zgrade Pošte u Nikšiću.

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!