Oproštajna poruka bivšeg funkcionera ANB: Nisam znao neke stvari, mislio sam da radim u skladu sa zakonom

Danas vidim da to nije bilo tako. Danas samo zbog toga postiđen. Danas zbog toga činim ovaj korak na koji nimalo ponosan, za koje sve one koji su me smatrali prijateljem, sve one koji su me smatrali neprijateljem, molim da mi oproste

Bivši funkcioner Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Luka Bulatović, koji je prije pet dana pronađen mrtav u iznajmljenom stanu, u podgoričkom naselju Momišići, ostavio je video poruku kojom se obratio crnogorskoj javnosti.

Predmetom rukovodi SDT zato što postoji osnovana sumnja da je počinjeno djelo iz njihove nadležnosti, rekao je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić.

Porodica je snimak dostavila TVCG uz molbu da se emituje.

Poruku Bulatovića prenosimo integralno:

“Poštovani građani Crne Gore, prije svega uvažene i poštovane kolege Agencije za nacionalnu bezbjednost, Uprave policije, Specijalnog državnog tužilaštva.

Večeras sam se odlučio da uradim ono što sam cijelog svog života osuđivao.

Večeras sam se odlučio da napravim korak koji nije ništa drugo nego kukavičluk, bježanje, ali je sa moje večerašnje tačke gledišta osjećaj odgovornosti prema onome što se zove profesionalna čast i pripadnost Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

U prethodnom periodu moja obaveza je bila da znam. To što pojedine stvari nisam znao, a dešavale su se, pribojavao se jesam, nije opravdanje, jer sam na taj način ugrozio i svoje ljude sa kojima sam radio, svoje prijatelje sa kojima sam radio i sarađivao iz Agencije i drugih državnih organa, a prije svega svoju porodicu.

Ovo je večeras moja odluka, u znak izvinjenja svima njima i u znak da zbog činjenja ili nečinjena osjećam ogromnu sramotu i stid sa kojom dalje ne mogu da se nosim.

Pozivam vas, sve koji ovo vidite, ili ne vidite, kako god da se desi, da nastavite da živite i radite u interesu Crne Gore, Crne Gore koju smo stvarali, branili najbolje što smo umjeli.

Već skoro 30 godina svog života i rada profesionalnog sam svaki svoj korak napravio u najdubljem ljudskom uvjerenju da radim u skladu sa Ustavom i zakonom, u najboljem interesu građana, u najboljem interesu svojih kolega, u najboljem interesu svoje porodice.

Danas vidim da to nije bilo tako. Danas samo zbog toga postiđen. Danas zbog toga činim ovaj korak na koji nimalo ponosan, za koje sve one koji su me smatrali prijateljem, sve one koji su me smatrali neprijateljem, molim da mi oproste.

Pozivam vas sve da zaboravite na ovo ludilo koje se dešava zadnjih dana i mjeseci, da se dogovorite da ova zemlja koja je beskrajno lijepa i koju beskrajno volim, svakim atomom svog života sam živio za njen prosperitet, sigurnost i bezbjednost, nastavi da živi, da u njoj i moja i vaša djece, i djeca njihove djece uspješno i napredno žive.

Molim vas, dragi prijatelji, oprostite mi.

Neka je vječna Crna Gora.”

Izvor: rtcg.me

Idi na VRH
error: Content is protected !!