Masakrirana porodica biznismena, nađeni u autu u šumi: Pored njih leš bicikliste – da li je ovo rješenje misterije?

Bogati biznismen, njegova supruga i njena majka ubijeni su, a sedmogodišnja kćerka para upucana i udarana pištoljem, ali je preživela. Mlađa kćerka koja je imala samo četiri godine čudom je ostala nepovrijeđena jer se sakrila. Ubijeni su biznismen Sad al-Hili (50), njegova supruga Ikbal (47) i tašta Suhaila al-Alaf (74). Sedmogodišnja Zainab je ranjena, a četvorogodišnja Zina spasena čudom

Srbija proteklih nedelja bruji o brutalnom ubistvu porodice Đokić iz Aleksinca – otac, majka i kćerka pronađeni su ubijeni i zapaljeni u jami pored puta. Dok traje istraga ovog monstruoznog zločina, svjetski mediji podsjećaju na ubistvo druge porodice u šumi koje već godinama zbunjuje policiju.

Bogati biznismen, njegova supruga i njena majka ubijeni su, a sedmogodišnja kćerka para upucana i udarana pištoljem, ali je preživela. Mlađa kćerka koja je imala samo četiri godine čudom je ostala nepovrijeđena jer se sakrila.

Ubijeni su biznismen Sad al-Hili (50), njegova supruga Ikbal (47) i tašta Suhaila al-Alaf (74). Sedmogodišnja Zainab je ranjena, a četvorogodišnja Zina spasena čudom.

Ilustracija (Foto: Printscreen)

Zločin se dogodio na putu u blizini jezera Ansi na istoku Francuske, a profesionalni ubica “ovjerio” je članove porodice idući oko njihovog BMW-a. Mlađu djevojčicu nije primetio u kolima, ali je starije članove porodice ubio sa po dva metka u glavu, dok je starije dijete udario pištoljem i upucao u rame.

KO JE BICIKLISTA PRONAĐEN PORED NJIH?

I to nije sve – nedaleko od krvavih tijela u automobilu i oko njega, pronađen je još jedan leš. Francuski biciklista Silven Molije (45) izrešetan je sa čak sedam metaka, za koje je utvrđeno da su ispaljeni iz istog oružja kojim je ubijena porodica.

Sve do sada, punih devet godina, smatralo se da je biciklista ubijen jer se slučajno zatekao u blizini zločina i mogao je da identifikuje ubicu. Ali, sada britanski mediji prenose da je moguć upravo obrnuti scenario – da je on bio prava meta, a da je porodica masakrirana da ne bi otkrila identitet profesionalnog ubice.

Pokrenuta je nova istraga i slučaj je opet otvoren, a planinski put gde su pronađena tijela ograđen je policijskom trakom uz prisustvo kordona pripadnika snaga reda i zakona.

U trenutku ubistva, razvedeni varilac Silven bio je u vezi sa lokalnom bogatašicom i nekoliko nedjelja ranije dobili su dijete. Ugovorio je duži godišnji odmor i radovao mu se, a Kler, njegova novopečena djevojka, kupila mu je skupi planinski bicikl od skoro 5.000 eura koji je vozio u trenutku kada je stradao.

TAJNA VEZA S GRUPOM PLAĆENIKA?

Policija sada istražuje moguću vezu Molijea i takozvane Atanor bande, grupe plaćenih ubica, napadača i špijuna koje je predvodio Frederik Valjo. Ukoliko se dokaže da je biciklista s njima imao veze, cio slučaj mogao bi da dobije novu dimenziju.

Povod za obrt u istrazi bile su sličnosti u ubistvu porodice i nizu ubistava koje je počinila Valjova ekipa. Dodatno je otkriveno da je u Valjovoj kući pronađeno nekoliko metaka koji odgovaraju oružju iz kojeg je ubijena porodica, “lugeru” napravljenom prije Drugog svjetskog rata.

U okviru istrage biće ponovo ispitana starija kćerka para, koja sada ima 16 godina i živi na tajnoj lokaciji u Britaniji.

Mondo.rs

Glavna fotografija: Mondo.rs

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!