Šokantan snimak iz New Yorka: Beskućnik pokušao da otme djevojčicu dok je šetala sa bakom i braćom (VIDEO)

Srećom, u blizini se našlo nekoliko hrabrih prolaznika koji su vidjeli šta se dogodilo. Jedan muškarac, koji je na obližnjoj benzinskoj pumpi natakao gorivo, preplašio je otmičara tako da je ovaj ispustio dijete i pobjegao na skuteru

Trogodišnju djevojčicu umalo je usred dana oteo beskućnik u četvrti Bronx u New Yorku, piše Daily Mail.

Šokantan događaj snimljen je nadzornom kamerom, a na snimku se vidi kako se skitnica približava djeci i otima djevojčicu koja je šetala s bakom i dva brata.

65-godišnja baka odmah je počela da trči za muškarcem koji je nosio djevojčicu, dok je drugo dvoje djece ostalo uz rub ulice, prenosi “Jutarnji list”.

Srećom, u blizini se našlo nekoliko hrabrih prolaznika koji su vidjeli šta se dogodilo. Jedan muškarac, koji je na obližnjoj benzinskoj pumpi natakao gorivo, preplašio je otmičara tako da je ovaj ispustio dijete i pobjegao na skuteru.

“Čistio sam ulicu kad je prošla žena s troje djece. Iznenada im se približio muškarac, oteo djevojčicu i pobjegao s njom u naručju”, kazao je Fermin Bracero (63), koji se takođe zatekao na mjestu incidenta. “Ali, onda se nekolicina nas uključila i otmičar je pustio dijete”.

Nedugo nakon incidenta, policija je pronašla 27-godišnjeg otmičara Santiaga Salceda kako spava uz jedna vrata.

Uhapšen je i optužen za otmicu, pokušaj otmice i ugrožavanje sigurnosti djece.

Ovaj, srećom neuspješan, pokušaj otmice dio je sveukupnog porasta nasilnih zločina koje su počinili beskućnici s obzirom da se njihov broj u protekloj deceniji u New Yorku povećao za 103 odsto i nastavio da raste i usljed korona krize.

Posljednjih nekoliko godina broj beskućnika u New Yorku premašio je onaj iz Velike depresije 1930-ih godina prošlog vijeka, objavila je humanitarna organizacija Koalicija za beskućnike New Yorka. U avgustu 2021. u prihvalilištima za beskućnike grada New Yorka spavalo je 47.979 beskućnika, uključujući i 14.881 dijete.

Koalicija za beskućnike upozorava da se ovi podaci odnose samo na beskućnike u prihvatilištima, dok se ukupan broj beskućnika koji lutaju ulicama i podzemnom željeznicom grada ne zna.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!