Poznat identitet ubica Đokića? Motiv ubistva je 100.000 eura, napadači u jednoj namjeri nisu uspjeli

“Riječ je o ljudima koji su ih poznavali. Utvrđeno je da su sigurno bila dvojica ubica. Osumnjičenih ima, kao i materijalnih tragova. Sve će se znati u narednih par dana i mogu samo da vam otkrijem da će biti tu svega. Motiv ubistva jesu pare, otprilike 100.000 eura, ali se i dalje ispituje da li je ovaj svirepi zločin počinjen i zbog neke osvete ili čak i ljubomore”, kaže dobro upućeni sagovornik

Identitet ubica vlasnika mjenjačnice iz Aleksinca Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25) poznat je i bukvalno je pitanje dana kada će oni biti uhapšeni.

Reč je o ljudima iz Aleksinca, ali i iz okolnih mjesta koji su Gorana, Gordanu i Lidiju poznavali, piše Objektiv.

“Riječ je o ljudima koji su ih poznavali. Utvrđeno je da su sigurno bila dvojica ubica. Osumnjičenih ima, kao i materijalnih tragova. Sve će se znati u narednih par dana i mogu samo da vam otkrijem da će biti tu svega. Motiv ubistva jesu pare, otprilike 100.000 eura, ali se i dalje ispituje da li je ovaj svirepi zločin počinjen i zbog neke osvete ili čak i ljubomore”, kaže dobro upućeni sagovornik.

Rupa u koju su bačena tijela Gorana, Gorgane i Lidije Đokić, a potom prekrivena daskama i granjem (Foto: Printscreen)

Obdukcijom je utvrđeno da su Goran, Gordana i Lidija ubijeni iz vatrenog oružja, kao i da je Goran imao jednu ranu na glavi, dok su Gordana i Lidija imale rane i na grudima i na glavi. Utvrđeno je i da je tijelo Lidije Đokić bilo spaljeno do stanja neprepoznatljivosti. Zasad se sumnja da su samo ubistvo izvršile dve osobe i da su korišćenja dva pištolja, te da su rane nastale od projektila kalibra 9 milimetara i 7,65 milimetara.

Sumnja se da je u Đokiće pucano iz neposredne blizine, a i dalje nije isključena mogućnost da je jedan od pištolja korišćen prilikom ubistva onaj koji je Goran imao, a čija je prazna kutija pronađena prilikom pretresa porodičnog stana.

“Nije isključeno da su mu ga ubice otele i da im je upravo to oružje poslužilo za egzekuciju”, navodi izvor.

Prije spaljivanja tijela su bila dobro natopljena benzinom. Preko tijela su postavljene daske. Dobra okolnost je što izvršioci nisu uspjeli da ostvare namjeru i da vatra proguta sve, pa je moguće da su forenzičari pronašli i tragove DNK ubica na daskama kojima su tijela pokrivena. Iako su članovi porodica Đokić i Aritonović juče očekivali da će preuzeti posmrtne ostatke svojih najmilijih i da će moći da finiširaju pripreme za sahranu, do toga nije došlo.

Kako se saznaje, juče su naložene dodatne analize tijela koja se nalaze u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu, pa nije došlo do preuzimanja tijela, prenosi “Kurir”.

Glavna fotografija: “Kurir”

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!