Novi Pazar: Senadu i Muberi Muhović po 40 godina zatvora zbog ubistva Anela Papića

Utvrđeno je da su supružnici 23. juna 2017. godine Anela, Muberinog ljubavnika, namamili u Lemića gaj, u blizini Ponorca, a potom ga napali i ubili, zadavši mu 27 udaraca tupim predmetom, nanevši mu višestruke prelome kostiju lobanje, ruku i šake. Sumnja se da su ga poslije toga odvukli do obližnjeg šiblja i pokušali da ga zapale

Viši sud u Novom Pazaru osudio je Senada (38) i Muberu (36) Muhović na maksimalnu kaznu od po 40 godina zatvora zbog ubistva Anela Papića (32) u selu Ponorac kod Sjenice, u junu 2017. godine.

Sudsko vijeće Višeg suda proglasilo je bračni par krivim za izvršenje krivičnog djela teško ubistvo, pišu srbijanski mediji.

Anel Papić (Foto: Facebook)

Ovo je prvostepena presuda, tako da Više tužilaštvo i branioci osuđenih imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Utvrđeno je da su supružnici 23. juna 2017. godine Anela, Muberinog ljubavnika, namamili u Lemića gaj, u blizini Ponorca, a potom ga napali i ubili, zadavši mu 27 udaraca tupim predmetom, nanevši mu višestruke prelome kostiju lobanje, ruku i šake.

Sumnja se da su ga poslije toga odvukli do obližnjeg šiblja i pokušali da ga zapale.

Tijelo Papića pronađeno je dan kasnije, a supružnici su u međuvremenu pobjegli u Njemačku.

Senad je prilikom suđenja iznio svoju odbranu, dok se njegova supruga sve vrijeme branila ćutanjem.

Glavna fotografija: Mubera i Senad Muhović (Foto: Facebook)

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!