Dodik poručio Eskobaru: “J*** mi se za sankcije” (VIDEO)

“Želim da kažem da sam vidio jedno nekorektno postupanje američke ambasade u Sarajevu koja je dala saopštenje povodom mog razgovora s gospodinom Eskobarom. Ja nisam bio spreman da izađem u javnost sa detaljima tog razgovora, ali imajući u vidu da su oni odlučili da kažu samo ono što su oni rekli, a vezano je za prijetnje nekim sankcijama”, kazao je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) rekao je specijalnom izaslaniku američkog predsjednika Džoa Bajdena za Zapadni Balkan Gabrielu Eskobaru da mu se “j*** za američke sankcije”.

“Želim da kažem da sam vidio jedno nekorektno postupanje američke ambasade u Sarajevu koja je dala saopštenje povodom mog razgovora s gospodinom Eskobarom. Ja nisam bio spreman da izađem u javnost sa detaljima tog razgovora, ali imajući u vidu da su oni odlučili da kažu samo ono što su oni rekli, a vezano je za prijetnje nekim sankcijama”, kazao je Dodik, prenosi “Avaz”.

Foto: Printscreen

Potom je pročitao i pokazao stenogram sa jučerašnjeg sastanka.

Eskobar kaže:

“Moram reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene za one koji opstruišu politički, ali i prema onima koji maju korist od toga”.

Član Predsjedništva BiH potom govori:

“J*** mi se za sankcije. To sam upoznao već. Ako hoćeš sa mnom razgovarati nemoj mi prijetiti”.

Eskobar govori Dodiku da „to nije prijetnja, ovo je činjenica“.

“Šta god vi uradili, u redu to je vaša stvar, ali da se vratimo malo na ovu priču o retorici. To slušam već 20 godina, ovdje pokušavate od nas da napravite poslušne ljude koji samo trebaju da pričaju ono što vama odogovara, a u suštini sve ovo što danas govorite, da je problem u BiH – to ste vi napravili, to su vase pogrešne politike, nisu naše”, rekao je Dodik.

Ovaj dio možete pogledati na snimku press konferencije od 34:50 minuta.

Foto: Milorad Dodik (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!