Nevakcinisani ne mogu u restorane u Njujorku – to važi i za predsjednike: Bolsonaro jeo picu na ulici

Bolsonaro, desničarski populista, sumnja u vakcine, a pred put u Njujork je poručio da je njegov imunitet dovoljno jak da se odbrani od koronavirusa. Ministri u njegovoj vladi objavili su fotografiju na kojoj Bolsonaro sa saradnicima jede parče pice na ulici u Njujorku.

Šefovi država koji učestvuju na zasijedanju Generalne skupštine UN (GS UN) u Njujorku, a nisu vakcinisani, moraće da se zadovolje parčetom pice na ulici umjesto večere u nekom od njujorških restorana.

Tako je prošao brazilski predsjednik Žair Bolsonaro koji nije mogao da uđe ni u jedan restoran u Njujorku, jer nije vakcinisan.

Bolsonaro, desničarski populista, sumnja u vakcine, a pred put u Njujork je poručio da je njegov imunitet dovoljno jak da se odbrani od koronavirusa.

Ministri u njegovoj vladi objavili su fotografiju na kojoj Bolsonaro sa saradnicima jede parče pice na ulici u Njujorku.

Njegove pristalice pohvalile su Bolsonarovu “jednostavnost”.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio apelovao je na svjetske lidere da se vakcinišu pred dolazak u Njujork na zasijedanje Generalne skupštine UN.

“Ako nećete da se vakcinišete, nemojte ni da dolazite”, poručio je gradonačelnik.

Predsjedavajći GS UN Adbula Šahid rekao je da za predsjednike, premijere i diplomate iz 193 države važi poseban sistem, odnosno da nisu u obavezi da pokažu dokaz o imunizaciji.

Pojedini predstavnici neće dolaziti u Njujork, a poslaće video obraćanje, prenosi Glas Amerike.

Zasijedanje GS UN otvoriće u utorak Bolsonaro.

Foto: YouTube/printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!