Ćamil Duraković smijenjen sa funkcije predsjednika SO Srebrenica

“Meni je bila čast da je mene na ovu poziciju predložio Klub odbornika ‘Moja adresa Srebrenica’ i DF-a Demokratska fronta. Ne želim da odem sa ove pozicije kao neko koga je neko etiketirao kao nacionalistu, srbomrsca, nekoga ko krši akte i zakone. Nastojao sam da radim po zakonu. Bošnjaci su bili opredijeljeni da rade u korist svih građana. Često smo govorili da nam uticaji dolaze sa strane i da to utiče na nas ovdje”, rekao je Duraković

Na sjednici Skupštine opštine Srebrenica u četvrtak usvojen je predlog da se na dnevnom redu kao prva nađe tačka o opozivu predsjednika SO Ćamila Durakovića.

Nakon toga je većina bošnjačkih odbornika napustila sjednicu, osim odbornika Salke Tursunovića.

U nastavku sjednice izglasan je opoziv (15 za i jedan protiv) Durakovića, prenosi Anadolija.

Nešto kasnije je za novog predsjednika izabran upravo Tursunović koji je, kako pišu mediji i BiH, na izborima bio kandidat Stranke za BiH.

“Meni je bila čast da je mene na ovu poziciju predložio Klub odbornika ‘Moja adresa Srebrenica’ i DF-a Demokratska fronta. Ne želim da odem sa ove pozicije kao neko koga je neko etiketirao kao nacionalistu, srbomrsca, nekoga ko krši akte i zakone. Nastojao sam da radim po zakonu. Bošnjaci su bili opredijeljeni da rade u korist svih građana. Često smo govorili da nam uticaji dolaze sa strane i da to utiče na nas ovdje”, rekao je Duraković.

Smatra da su “Bošnjaci pokazali hrabrost ulaskom u vlast” u Srebrenici.

“Bošnjaci su pokazali političku hrabrost kada smo ušli u vlast kako bi deblokirali rad lokalne zajednice. Danas direktno svjedočimo političkoj naredbi [predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata – SNSD Milorada Dodika i drugih srpskih stranaka da se mene smijeni. Ja neću prestati govoriti. To je sigurno i nastaviću govoriti ovdje, u Skupštini, i na svim mjestima gdje treba o problemima građana. Svima je jasno da ulazimo u političku krizu u Srebrenici”, rekao je Duraković nakon smjene za Anadoliju, prenosi Al Jazeera.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!