Više od 200 smijenjenih direktora škola tužilo Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo je sredinom jula, nakon usvajanja izmjena Opšteg zakona o vaspitanju i obrazovanju, smijenilo direktore 260 škola i 140 vrtića kako bi se navodno depolitizovale ustanove

Više od 200 smijenjenih direktora škola tužilo je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Oni smatraju kako su razriješeni nezakonito, pri čemu je izostalo prethodno utvrđivanje eventualnih propusta u njihovom radu.

Bivša direktorica OŠ “Oktoih” Mirjana Radulović kazala je za “Dan” da je značajan broj njenih kolega predao zajedničku tužbu, dok je ona početkom avgusta angažovala advokata i tužila resor kojim rukovodi Vesna Bratić.

Ministarstvo je sredinom jula, nakon usvajanja izmjena Opšteg zakona o vaspitanju i obrazovanju, smijenilo direktore 260 škola i 140 vrtića kako bi se navodno depolitizovale ustanove.

“Većina je tužila MPNKS od smijenjenih, njih sigurno 90 odsto. Ja sam odmah podnijela tužbu i angažovala advokata. Išla sam samostalno jer smo svi mi slučajevi za sebe, pa nas je tako trebalo tretirati i resorno ministarstvo”, rekla je ona.

Ona objašnjava da ni danas nakon dva mjeseca od njihove smjene nijesu formirani školski odbori tako da su svi u prekršaju na čelu sa resornim ministarstvom, prenosi Portal Analitika.

Sa druge strane, iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta još jednom su ponovili kako su sva razrješenja zakonita.

Foto: Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!