Snajperom upucan u zatvorskom krugu: Dalibor Đurić preminuo u Kliničkom centru

Policija je u Rogamima kod Duklje pronašla zapaljeno vozilo marke “škoda”, koje su najvjerovatnije koristili napadači. “Vijesti” saznaju da su na automobilu italijanske registarske oznake

Kotoranin Dalibor Đurić (34) preminuo je u Kliničkom centru nakon što je hicem iz snajpera upucan u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), dok je šetao zatvorskim krugom.

“Danas oko 18:15 časova, sa spoljašnje strane Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pucano je na zatvorenika D. Đ, koji se nalazio na redovnoj šetnji u zatvorskom krugu Poluotvorenog odjeljenja KPD Podgorica. Tom prilikom ovaj zatvorenik ranjen je u grudi. Zatvorenik D. Đ. odmah nakon toga transportovan je u Urgentni blok KC Crne Gore. Ljekari Kliničkog Centra Crne Gore bezuspješno su pokušali reanimaciju, nakon čega su konstatovali smrt”, saopšteno je iz ZIKS-a.

Dodaje se da je Đurić bio na izdržavanju kazne zatvora u trajanju od dvije godine.
Policija je, pišu “Vijesti”, u Rogamima kod Duklje pronašla zapaljeno vozilo marke “škoda”, koje su najvjerovatnije koristili napadači.

“Vijesti” saznaju da su na automobilu italijanske registarske oznake.

Iz ZIKS-a je saopšteno da je o cjelokupnom događaju Zavod obavijestio CB Danilovgrad i Podgorica, Ministarstvo pravde i nadležnog tužioca, kako bi preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Đurić je u policijskoj evidenciji registrovan pripadnik takozvanog škaljarskog klana, na čijem je čelu Jovan Vukotić.

Rat među kotorskim kriminalnim klanovima bukti od kraja 2014. godine, nakon što je u Španiji ukraden tovar od 200 kilograma kokaina.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!