Norveški avio prevoznik najavljuje: Od 2017. godine do Amerike za samo 50 funti!

Naredne godine cijene će biti tri puta jeftinije, čim norveški avio prevoznik dobije 100 novih Beoinga 737 MAX. Prvi letovi se očekuju u martu iduće godine, a više o tačnim datumima i početku letjenja znaće se u novembru i decembru

Svi bi rado vidjeli SAD, ali nas često u tom naumu sprječavaju skupe avionske karte za koje je potrebno izdvojiti nekoliko stotina eura. No, kako su low – cost kompanije davno prekrile evropske nebo, čini se da su spremne za novi iskorak i let preko Atlantika!

Mogućnost leta do Amerika za male novce nikad nije bila bliža. Norwegian, low – cost avio kompanija, najavila je da će u svoju ponudu uvrstiti prekookeanske letove po cijeni od 50 funti čim nabave novu avionsku flotu koja je u međuvremenu naručena.

Aviokompanija i sad nudi neke od najjeftinijih letova preko Atlantika, pa ste tako za 149 funti posljednjih godina mogli odletjeti do New Yorka ili Los Angelesa.
Od 2017. godine cijene će biti tri puta jeftinije, čim norveški avio prevoznik dobije 100 novih Beoinga 737 MAX.

“Mogu obećati da ćete vidjeti letove s Boeingom 737 iduće godine, a cijena će biti 50 funti”, nedavno je izjavio Thomas Ramdahl iz Norwegiana.

Kako piše portal dnevnik.hr, prvi letovi se očekuju u martu iduće godine, a više o tačim datumima i početku letjenja znaće se u novembru i decembru.

Naravno, uprkos dužini leta i ovdje će vrijediti low – cost pravila, a to su ona da se svaki obrok na letu plaća, kao i ono važnije – plaćanje prtljaga koji nije ručni, a bez kojeg ćete teško ići u Ameriku.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!