Poznati glumac o “zveckanju oružjem” u BiH: Nemamo za kifle, odakle nam za rat?

“Nemamo para da obnovimo cijevi, a odakle nam pare za rat? Izjave glupana treba ignorisati. I građani trebaju preuzeti odgovornost, jer ne možes biti ‘konj’ dva puta”, kazao je bh. glumac i dodao da se BiH ne može graditi bez jednog naroda, jer onda to nije BiH te da je razočaravajuća cijela situacija

Foto: Jutjub

Priča o ratu u BiH podigla je na noge brojne javne ličnosti, domaće i strane političare i građane ove države i regiona. Naravno zveckanje oružjem je sa svih strana naišlo na osudu, što ni malo ne čudi, jer je narodu na ovim prostorima rata i sukoba preko glave.

Samo jedan u nizu koji je prokomentarisao ovu situaciju je poznati glumac Enis Bešlagić.

“Priča o novom ratu je običnim ljudima smiješna i glupa. Ako političari misle dobiti rat, prvo moraju čuvati svoju gu***u jer se građani mogu okrenuti samo protiv njih”, rekao je za N1 glumac Enis Bešlagić.

On je naglasio da su priče o ratu u BiH i regionu iluzionarne stvari, te da ljudi na ulici o tome i ne razmišljaju.

“Glupe su priče da će neko nekoga fizički pobijediti ili osvojiti nešto. Šta će ti još nešto kad i odavde raja odlazi, nemaju ništa, nemaju za kifle. Ne razumijem tu potrebu”, iskren je Bešlagić.

On kaže da se tenzije dižu, ali samo medijski i politički.

“Smiješno je razmišljati o ratu ovdje. To bi bila stvar umiješanosti zemalja regiona koje su već u EU ili na putu ka EU, a oni su garant Dejtonskog sporazuma. To znači da bi se cijeli region uvukao u rat i da bi se ponovo rušilo, a nismo još ni fasadu na ovo stavili.”

Kako prenosi portal nezavisne.com, Bešlagić je podsjetio da je svoje mišljenje o političarima, njihovom (ne)radu i budućnosti rekao političkim liderima u lice na dodjeli nagrada Večeranjakovog pečata.

“Nemamo para da obnovimo cijevi, a odakle nam pare za rat? Izjave glupana treba ignorisati. I građani trebaju preuzeti odgovornost, jer ne možes biti ‘konj’ dva puta”, kazao je bh. glumac i dodao da se BiH ne može graditi bez jednog naroda, jer onda to nije BiH te da je razočaravajuća cijela situacija.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!