Zbog vrijeđanja i prijetnji Jankoviću uhapšene dvije osobe, traga se za osobom koja je prijetila Abazoviću

Kako su saopštili iz Uprave policije, identifikovali su i osobu koja je upućivala prijetnje i uvrede potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću, i radi se na njegovom lociranju. Predmet je upućen nadležnom tužilaštvu

Cetinjska policija uhapsila je F.P. (35) i i M.Č. (54) zbog vrijeđanja i prijetnji upućenih odborniku Građanskog pokreta URA Slavku Jankoviću, dok se za V.J. (49) traga.

Kako su saopštili iz Uprave policije, identifikovali su i osobu koja je upućivala prijetnje i uvrede potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću, i radi se na njegovom lociranju. Predmet je upućen nadležnom tužilaštvu, prenose “Vijesti”.

“Danas oko 10:00 časova, ispred zgrade Opštine Cetinje, gdje se održavala sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje, okupila se grupa od oko 30 građana, koji su prilikom dolaska odbornika GI URA Slavka Jankovića negodovali. Tom prilikom iz grupe građana su se izdvojili F.P. (35) i V.J. (49), oba iz Cetinja, i uputili Jankoviću niz uvrjedljivih riječi i psovki. Nakon toga je prišao M.Č. (54) iz Cetinja i uputio Jankoviću prijeteće riječi. F.P. i M.Č. su nedugo nakon događaja locirani i privedni u službene prostorije policije dok se za licem V.J. traga”, kazali su iz UP.

Iz policije dodaju da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

“Cetinjska policija je lišila slobode M.Č. i F.P. zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, piše u saopštenju.

Za M.V. (41) iz Cetinja, koji je tokom trajanja sjednice uputio prijetnje i niz uvreda i psovki na štetu Abazovića se traga.

“Za pomenutim licem se traga a o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se predmet dostavi u rad Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju”, kazali su iz UP.

Foto: Uprava policije

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!