Veljović će biti priveden sudiji za istragu

“Vijestima” je iz bezbjednosnog sektora saopšteno da je Veljović pokušao da preuzme komandu nad policajcima koji su čuvali Cetinjski manastir od demonstranata koji su protestovali zbog ustoličenja Joanikija

Bivši direktor Uprave policije (UP) Veselin Veljović danas će uz predlog tužilaštva za određivanje pritvora biti priveden sudiji za istragu Osnovnog suda na Cetinju.

To je “Vijestima” saopštio rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Cetinje Duško Milanović.

Tužilaštvo Veljovića, koji je savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, sumnjiči da je, tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Prethodno, tužilaštvo mu je odredilo zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i bojazni da bi ostankom na slobodu mogao uticati na svjedoke.

Prema tvrnjama potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, upravo je dugogodišnji šef pollicije predvodio napad na njegove doskorašnje kolege.

“Vijestima” je iz bezbjednosnog sektora saopšteno da je Veljović pokušao da preuzme komandu nad policajcima koji su čuvali Cetinjski manastir od demonstranata koji su protestovali zbog ustoličenja Joanikija.

Milanović je “Vijestima” kazao da je u cetinjskom tužilaštvu danas saslušan i Nikola Žugić koji je takođe osumnjičen za napad na službno lice u vršenju službene dužnosti i da je i njemu nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

Foto: Printscreen

 

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!